Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 26. 11. 2010.

| Društvo

Nagrada Školi za tekstil i dizajn u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Školi za tekstil i dizajn u Leskovcu uručena je nagrada povodom višegodišnjih značajnih rezultata koje učenici ostvaruju na takmičenju "Evropa u školi".

Ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu su posetili prvi savetnik ambasadora Poljske u Srbiji i šef odeljenja ove ambasade Andžej Šviežačinjski, drugi sekretar poljske ambasade Bogumila Šviežačinjska i gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić.

Učenici Škole za tekstil i dizajn već nekoliko puta u takmičenju "Evropa u školi" osvajaju glavne nagrade za likovne radove (plakate).

Na ovogodišnjem takmičenju su izuzetno dodeljena i dva gran pria, oba učenicima Škole za tekstil i dizajn iz Leskovca.

Takmičenje "Evropa u školi" organizuje Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom prosvete, a na njemu učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Suzana Dimitrijević, direktorica Škole za tekstil i dizajn, ističe da je reč o najstarijoj teksitlnoj školi na Balkanu i da ima mnogo talentovanih učenika i odličnih profesora.

- Ne bismo ostvarili dobre rezultate da se ne radi marljivo, a najveću zaslugu, pored učenika, imaju izuzetno dobri nastavnici – istakla je Dimitrijevićeva.

Prvi savetnik i šef odeljenja poljske ambasade u Srbiji Anžej Šviežačinski uručio je direktorici školi Suzani Dimitrijević komjuter ističući da su rezultati Škole za tekstil i dizajn ostvareni na takmičenju "Evropa u školi" dobar primer kako treba motivisati mlade, talentovane đake da pokažu svoj raskošni talenat.

- Škola za tekstil i dizajn primer je vaspitno-obrazovne ustanove za ugled – kaže Slobodan Kocić, gradonačelnik Leskovca, uz naglasak da su izvanredni rezultati delo učenika, profesora i rukovodstva najbolji dokaz da i u malim sredinama rade vredni, talentovani mladi ljudi, koji zaslužuju podršku u daljem stručnom usavršavanju. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: