Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 3. 2. 2011.

| Društvo

Nagrada za grupu mladih “Kobra”

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ – Neformalna grupa mladih iz Donje Toponice “Kobra” osvojila je nagradu u izboru za najbolju omladinsku akciju u kampanji “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta.

“Kobra” je dobila najviše glasova na Facebook nadmetanju i tako dobila besplatan domen za sajt. Na završnoj manifestaciji u Beogradu, ministarka Snežana Samardžić-Marković dodelila je nagrade.

Grupa “Kobra” je sa "Protektom" sprovela dvodnevnu akciju od 18. do 20. novembra, čiji je cilj bio da pokažu mladima da je moguće promeniti sredinu u kojoj žive.

- Smisao donošenja Zakona o mladima jeste da aktivnim omladincima omogući da stvaraju kvalitetniji, ispunjeniji i sadržajniji život zajedno sa svojim vršnjacima. Da bi to bilo moguće, potrebno je raditi na kvalitetnom informisanju mladih – kažu u “Kobri”.

Kao simbol ove akcije na jednom zidu u Donjoj Toponici članovi grupe "Kobra" u saradnji sa volonterima iz Osnovne škole "Branislav Nušić" iz Donje Tarnave i sa nastavnicom likovnog napravili veliki grafit "Mladi su zakon".

- Volonterizam podrazumeva i sposobnost da se akcijama kada je to potrebno utiče i na donosioce odluka. Mladi su imali mogućnost, da nakon akcije crtanja grafita, svoja zapažanja, ideje i probleme podele i prodiskutuju sa predstavnicima lokalnih vlasti i zajedno sa njima sagledaju mogućnost za njihovu realizaciju i rešavanje – rekli su iz grupe “Kobra”.

Posle razgovora sa vlastima, aktivisti "Kobre" okupili su meštane sela Donja Toponica i Donja Trnava i predstavnike lokalnih vlasti i pročitali ključne zaključke sa dnevne debate mladih i predstavnika lokalnih institucija. Nakon toga su priredili kulturno-umetnički program i organizovali dodelu nagrada za "najboljeg Trnavca", "najbolju Trnavku", "najbolju Toponičanku" i "najboljeg Toponičana".
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: