Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 9. 4. 2013.

| Društvo

Najveće odmorište na Balkanu nadomak Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
auto-put.jpg
Letnje gužve na auto-putu Beograd - Niš, arhivska fotografija

Na Koridoru 10, u blizini naplatne rampe Nais, na auto-putu Beograd - Niš, u toku godine trebalo bi da se gradi veliko odmorište sa pratećim sadržajima, najavio gradonačelnik Niša.

Za sada neimenovani investitor iz Beograda kupio je preko 7 hektara zemljišta sa desne strane auto-puta prema Beogradu gde planira izgradnju odmorišta koje bi, kako je najavio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, trebalo da bude najveće na Balkanu.

- U sadržajima koje planira bio bi jedan veliki, neću da kažem uslužni centar, ali taj deo puta najviše koriste Turci i glavna ideja je bila njima stvoriti sve što se traži. Jedan bezbedan parking sa gomilom sadržaja za decu i sve putnike. Na osnovu protokla koji smo potpisali tu bi bila i jedan stanica Hitne pomoći sa pratećom apotekom koju bi oni o svom trošku napravili i donirali jedno vozilo - rekao je Perišić.

Investitor je u jednom od razgovora, kako je rekao Perišić, iskazao želju “da počne sa tim što pre”, a interesovanje da na tom prostoru izgradi restoran pokazao je i “MekDonalds”.

- To je zaista veliki potez zemljišta koji počinje pre naplatnih rampi, a prilaz bi bio kod Jugopetrolove benzinske pumpe. Investitor je tražio da se uradi generalni plan i očekujem da on vrlo brzo tokom godine krene sa radom - kaže Perišić.

Gradonačelnik je naglasio da je reč o privatnim placevima koje je investitor već kupio, a po završetku radova, trebalo bi da bude, kako je rekao Perišić, mesta za više stotina radnika, jer će u ponudi biti nekoliko uslužnih delatnosti. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Seka

    11:13 // 12. 4. 2013.

    Ovo je odgovor na nekoliko prethodnih komentara.
    1. letos je vlasnik hotela naredio da se parking Naisa opasa lancima da ne bi ulazili automobili. A ukoliko su ušli čuvari su trčali za svakim automobilom da naplate usluge parkinga i pre nego što je vozač izašao iz vozila.
    2. Naplata WC a 1 € po osobi
    3. Smeštaj i restoran - cene katastrofalno visoke a objekat nema klimatizaciju pa je napolju svežije nego unutra.
    Vlasnik je odlučio da ne sačini ugovor sa prestižnim turskim listom Hurriyet iz Frankfurta koji je svake godine usmeravao goste prema Naisu. (raspitajte se kakav su učinak njihove preporuke imale za Motel Stari Hrast gde su prošle godine boravili). Prethodnih godina za sezonu 15. jun - 15. septembra (3 maseca) Nais je imao promet od oko 80 miliona dinara ne računajući zaradu od bazena.I sve ovo bez obzira što kuhinja nije prilagođena ukusu Turaka, niti su kao što je gore rečeno sobe klimatizovane. Često se vikendom dešavalo da je moralo da se popunjavaju kapaciteti i hotel

  • duca

    13:18 // 11. 4. 2013.

    Neimenovani investitor!Nislije ne mora da znaju ko je investitor, vazno je da to zna nas gradonacelnik!
    Da li ce to postati praksa ove rukovodece garniture?
    Ovakav nacin rada se ne uklapa u nasa ocekivanja.

  • Riči

    16:25 // 10. 4. 2013.

    Bravo! Ja sam za investiciju! "Nais"je zapošljavao bar 150 ljudi, poslovao sa Turcima. Ali cela "Srbija -turist" je planski uništena i od 550, kad je "uspešno"privatizovana,ostalo je 70-ak radnika. Njima, i u oktobru 2012-e otpuštenim radnicima (njih 130) novi vlasnik, Amerikanac srpsko-niškog porekla, duguje više od 12 plata,dve godine neuplaćenih poreza i doprinosa i što je najgore, umesto da unapredi poslovanje (radi čega mu je i "prodata"firma po ceni 10 boljih stanova u Nišu -za oko 980,000EU: 6 hotela i 2 motela), on je sve uništio.Prodao je hotel "Srbiju" i motel"Medijanu".Jesenas je zaključao hotel "Nais" i hotel "Ozren" i sve radnike otpustio.Uskoro će i "Ambasador" biti zaključan.U godini proslave Milanskog edikta on lišava grad NIš 750 smeštajnih jedinica i prihoda od njih. Nadam se da će se u preispitivanju te privatizacije(na listi je onih 24 spornih)stati na kraj njegovim mahinacijama. A Turaka je - mnogo, biće ih dovoljno i za "Nais" i taj, novi Uslužni centar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: