Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 22. 2. 2010.

| Društvo

Nema opasnosti od poplava u Nišu

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

 Reka Nišava i njene pritoke na teritoriji grada Niša i dalje se nalaze u režimu redovne odbrane od poplava, saznaju Južne vesti u štabu Civilne zaštite.

Iako je u nedelju na nišavskom keju u centru grada voda dolazila do poslednjeg stepenika, situacija je danas nešto povoljnija.

U štabu Civilne odbrane Južnim vestima je rečeno da za sada nema opasnosti od poplava, ali da precizni planovi i za takav scenario postoje.

Kako nezvanično saznajemo, za sada je potencijalno ugrožena jedino teritorija mesne kancelarije Brzi Brod, gde je i projektovano da, u slučaju većeg vodostaja, bude "ispušten" višak vode. Tu bi, prema procenama, eventualna šteta bila najmanja jer bi bile poplavljene oranice. Kako nam je pojašnjeno, u takvim situacijama postoji i veoma jasan mehanizam nadoknade štete od strane Vlade Srbije.

Ali, sudeći prema vodostaju Nišave u centru grada, nivo vode se smanjuje. 

U Javnom preduzeću Srbija vode u Nišu, u čijoj je ingerenciji redovna odbrana od poplava, nismo uspeli da dobijemo bilo kakvu informaciju jer se na njihov telefon javlja telefonska sekretarica.

Bolja situacija i na izvorištima

- snabdevanje građana Niša sa okolinom je stabilno, što podrazumeva dovoljnu količinu vode u Niškom vodovodnom sistemu (NIVOS), sa potpunom zdravstvenom ispravnošću, što su pokazali današnji rezultati analiza koje su obavile ekipe Sanitarne službe sa laboratorijom JKP "Naissus" i Institutom za javno zdravlje u Nišu - rečeno je Južnim vestima u JKP Naissus.

Svi korisnici se uredno snabdevaju vodom, bez havarija na vodovodnoj mreži, osim korisnika u selima Sečanica i Lalinske Pojate koji imaju prekid u vodosnabdevanju zbog nedavnog pucanja lokalnog cevovoda i oni su u režimu snabdevanja vodom putem cisterni, kažu u Vodovodu.

Prema svim podacima sa terena ovakvo stabilno stanje snabdevanja vodom, očekuje se i narednih dana, naravno zavisno od hidrometeoroloskih prilika, od kojih se očekuje da budu stabilne i pre svega primerene zimskom periodu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: