Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 23. 2. 2011.

| Društvo

Nestalo 400 tona benzina iz vojne baze

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
ilustracija; foto: shopstopsite.com

PROKUPLJE - Iz vojne baze „Umac“, udaljene nekoliko kilometara od Prokuplja, nestalo je oko 400 tona benzina.

Istraga koja je pokrenuta pre desetak dana otkriće pravu istinu gde je završila tolika količina goriva.

Istražni sudija Osnovnog suda u Prokuplju Ivana R. Niketić nije želela da komentariše detalje istrage, i samo je potvrdila da se incident zaista dogodio.

Iz, za sada nepotvrđenh informacija, komisija koju je vojska osnovala je utvrdila da je benzin navodno iscurio zbog kidanja drenažnog ventila na rezervoaru, a do njega je došlo najverovatnije zbog zamora materijala.

Milan Arsović, predsednik prokupačke opštine odgovorno tvrdi da je nakon saznanja da fali tolika količina benzina i da se kao mogućnost pominje i da je ona iscurela u zemlju, ekološka inspekcija odmah izašla na teren i u blizini pomenutog objekta izvršila analizu zemljišta, a kako u blizini baze protiče i reka Toplica i analizu vode.

- Ekološka inspekcija je nakon urađenih analiza sa terena ustanovila da nema zagađenja zemljišta i vode u blizini objekta. To je ono što ja sa sigurnošću mogu da kažem, tako da građani Prokuplja nemaju razloga da se boje za eventualnu ekološku katastrofu. Ne bih da nagađam gde je završio taj benzin, rezultati istrage koja je pokrenuta, nadam se da će otkriti sve činjenice i okolnosti, ali i rešiti misteriju oko nestanka benzina – rekao je Arsović.

Srđan Mitrović, šef Službe za vanredne situacije u Prokuplju, tvrdi da nikakva zvanična dojava nije stigla u ovu službu, da se eventualno desilo akcident sa izlivanjem benzina. To isto su rekli i u policiji.

U kasarni “Ratko Pavlović Ćićko”, gde se nalazi komanda treće brigade kopnene vojske garnizona u Prokuplju, kažu da se u objektima koji su u njihovoj nadležnosti, nije desio takav slučaj i da nemaju ovlašćenje da komentarišu nešto što se desilo, ako se desilo van njihove nadležnosti, pa samim tim nisu želeli da potvrde, ali ni demantuju informaciju o akcidentu.

Kapetan Jugoslav Prlulović, referent za odnose sa javnošću za ovu brigadu, u telefonskom razgovoru uputio nas je na zvaničan sajt Ministarstva odbrane, kako bi putem mejla kontaktirali nadležne i eventualno dobili tražene informacije. Izričito je naglasio da događaj nema veze sa kasarnom u Prokuplju.

Nezvanično smo saznali da je baza „Umac“, na izlazu iz Prokuplja ka Kuršumliji, u ingerenciji Trećeg skladišnog bataljona Centralne logistike. Međutim, ni tu informaciju niko od nadležnih nije želeo da potvrdi.

Građani Prokuplja u glavnom sumnjičavo komentarišu čitavu priču oko nestanka tolike količine benzina. Meštani okolnih kuća u blizini vojnog objekta, gde se desio incident, naglašavju da ništa sumnjivo nisu primetili ovih dana, što bi slutilo na ekološku katastrofu velikih razmera u koliko se zaista benzin izlio.

- Nemoguće je da je tolika količina goriva iscurila i da niko nije makar miris osetio! Benzin bi se morao uočiti makar u podzemnim vodama ili u našim bunarima, a da je dospeo u Toplicu, došlo bi do pomora ribe – objašnjavaju meštani. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Duca

    09:09 // 24. 2. 2011.

    Ma mislim da je tu doslo da naglog isparavanja u privatna vozila. Ha , ha . !!!!
    Ma sta reci 400 tona , suvisan je tu komentar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: