Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 6. 3. 2010.

| Društvo

Niš: Stanković se oporavlja

Autor:E.J.V.Izvor:Južne vesti
Blagoje Stanković

Zdravstveno stanje Blagoja Stankovića (66) koga je policajac pre dva dana u Grdeličkoj klisuri greškom pogodio jednim hicem iz vatrenog oružja u grudni koš oseća se dobro.

Policija je napravila zasedu u koju je trebalo da “upadne” beli Golf, vranjanskih registracija. Stanković se našao u identičnom vozilu u isto vreme kada je policija pravila sačekušu, tako da je on ni kriv ni dužan dobio metak u grudi. On kaže da se sve odigralo kao po filmskom scenariju.

- Vraćao sam se s posla svojim Golfom, vranjanske registracije auto putem kada mi je put preprečilo vozilo. Izašli su momci s uperenim pištoljima prema meni. U trenutku sam pomislio da se radi o drumskoj mafiji jer momci koji su izašli iz kola bili su dripački obučeni. Mislio sam da hoće da me opljačkaju i uzmu kola. Nisam se uplašio, a nisam ni startno pošao jer ja ne vozim brzo. Setio sam se kuma koji je od drumske mafije pobegao u Bugarskoj vozeći u rikverc. To sam i ja učinio, pošao sam u rikverc i onda se začuo pucanj. Osetio sam u grudima kao da me je neko kamenom pogodio, a meni se metak u grudi zabio. Nastavio sam da vozim. Potom me je sustigao njihov automobil i nekoliko puta udario u moje vozilo. Sve je bilo kao u filmu - počinje priču Stanković.

- Kada sam video krv shvatio sam da sam pogođen. Onda sam viknuo, “ljudi, ubiste me”. Potom je jedan od policajaca došao do kola i viknuo nekoliko puta “otvori vrata da te spasem”. Sve se to odigralo za minut. Strpali su me u kola i poručili kolegama da nam svi putevi budu otvoreni. Nisam osećao preveliku bol, ali jesam neku vrstu gušenja. Za nesreću oni su jurili baš Golf bele boje sa Vranjanskim tablicama koje i ja imam - objašnjava Stanković.

Njega je preksinoć obišao ministar policije, Ivica Dačić koji mu se izvinio za ranjavenje. Dačić je dodao da je policajac koji je pucao na Stankovića policijski zadržan i da će protiv njega bi podneta krivična prijava.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: