Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 13. 11. 2013.

| Društvo

Niški putari spremni čekaju sneg

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
medijana-zimska-sluzba1.jpg
Kamoni spremni za čišćenje snega, arhivska fotografija

Ove zime puteve u Nišu i okolini će od snega čistiti 3 preduzeća, a u Štabu zimske službe tvrde da je sve spremno za prve pahulje.

Gradske ulice čistiće kamioni JKP “Medijana”. Biće ih ukupno 7, plus jedno vozilo za mokro posipanje ulica, što je novina.

U ovom preduzeću kažu da je za kamione trenutno uskladišteno oko 350 tona soli, a obezbeđena su i dva mala vozila sa duplom vučom za više delove grada. 

stab Štab zimske službe na prvom zasedanju7 kamiona je obezbedila i “Niskogradnja” u saradnji sa “MD Gradnjom”, s tim što ova preduzeća očekuju nabavku soli. Novi šef Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević kaže da su putari spremni.

- Od mehanizacije imamo i novija sredstva, a za lokalne puteve upotrebljava se klasična mehanizacija. Mi ćemo da imamo smotru nadam se u petak i u ponedeljak, u firmama kojima je poverena ova delatnost, i uveriti se u priustnost te mehanizacije i njenu trenutnu ispravnost - kaže Dimitrijević.

So će se, kako kaže Dimitrijević, nabavljati tokom zime prema potrebi i količini snega koja bude na niškim ulicama.


manic Manić dugo godina bio alfa i omega Zimske službe, arhivska fotografijaSvetislav Manić podneo ostavku

Dugogodišnji šef Štaba zimske službe Svetislav Manić nije više u Nišu i, prema rečima gradskog većnika i šefa Štaba za vanredne situacije Žarka Rankovića, zbog preseljenja i novog posla podneo je ostavku na ovu funkciju.

- Ja se ovom prilikom zahvaljujem gospodinu Maniću na izuzetnoj saradnji u prethodnim godinama. Verujem da moje mišljenje deli i gradonačelnik Zoran Perišić, a znam da je Manićevim radom bio zadovoljan i bivši gradonačelnik Miloš Simonović - rekao je Ranković.

Nišlije će ove zime o snegu na putevima izveštavati Dejan Dimitrijević koji je kormilo Zimske službe preuzeo kao službenik Direkcije za izgradnju Niša. 


Obavezno čišćenje snega ispred lokala

Ove zime će komunalni inspektori i policajci vršiti češće kontrole lokala i stambenih objekata koji izlaze na šetališta i trotoare.

Stanari će, prema novoj Odluci o komunalnom redu koja je usvojena letos, morati da očiste svoje prilaze, a vlasnici lokala bi trebalo redovno da čiste sneg sa trotoara.

Inspektori će, kako su pojasnili predstanici Uprave za inspekcijske poslove, prvo upozoriti građane da uklone sneg, a ukoliko to ne učine uslediće prekršajne prijave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nn

    13:33 // 15. 11. 2013.

    Kao i toplana sto je rekla da je spremno docekala grejnu sezonu kad ono cvrc...radijatori jedva mlaki dva-tri sata dnevno

  • miomir

    17:26 // 14. 11. 2013.

    Nemojte tako... lepo su rekli da su spremni za prve pahulje. Za sve posle toga-videcemo ;)

  • Aca

    19:37 // 13. 11. 2013.

    Kladim se da će sneg da ih iznenadi kao i uvek

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: