Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 31. 1. 2018.

| Društvo

Niže cene “pauka” u Leskovcu za prvi prekršaj

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
pauk
Umanjenje od 30% odnosi se na vozače kojima je to prvi prekršaj, foto: ilustracija/ flickr - Sam Saunders

Ukoliko se ubuduće leskovački vozači nepropisno parkiraju i pritom službenici Metroparkinga “podignu vozilo”, trećim aneksom ugovora, koji su na jučerašnjoj sednici Skupštine grada odobrili odbornici, a koji će sa ovim preduzećem potpisati Grad, cena ove “usluge” biće 30% manja.

Ova odluka odnosi se na vozače kojima je ovo prvi ovakav prekršaj, pa će umesto dosadašnjih 11.000 dinara, koliko je za vozilo srednje kubikaže bila kazna za ovaj prekršaj, računajući i policijsku kaznu, ovaj iznos biti smanjen 7.700 dinara.

Do ovog smanjenja je došlo, jer smatramo da prvi put može biti greška, slučajnost, brzina, hitnost, a ako se i drugi put napravi prekršaj, to je već namera, pa će oni plaćati punu cenu kazne - rekao je Cvetanović.

Takođe, novim ankesom utvrđeno je i da se prekršilac briše iz evidencije, ukoliko u roku od dve godine ne načini isti prestup. Osim ovoga, novim aneksom ugovora, vozačima će nakon isteka parking karte, koja za prvu zonu iznosi 27 dinara, biti dato još 5 dodatnih minuta da pomere vozilo.

Novi aneks ugovora, kako je kazao Cvetanović, sačinjen je nakon rada anketnog odbora koji je ocenjivao rad ovog preduzeća, ali i korist koju od ovog privatno-javnog partnerstva imaju građani Leskovca. Novim načinom uređenja, kaže, ostvariće se povoljniji položaj svih korisnika javnih parkirališta.

Kako bi se poboljšao položaj Grada, novim aneksom je predviđeno da Metroparking u gradsku kasu uplaćuje 50% priliva od prodatih karata - rekao je Cvetanović.

Dodaje i da će se raditi na preuređenju nefunkcionalnog prostora unutar i u okruženju stambenih zgrada.


Stojanović: Zašto u gradsku kasu ide samo novac od prodatih karata?

Žustra rasprava vodila se i oko ove tačke dnevnog reda, a odbornik Demokratske stranke u leskovačkom parlamentu Saša Stojanović koji je, kako kaže, i sam bio član anketnog odbora, pita se zašto će se u gradsku kasu sliti 50% prihoda od prodaih karata, a ne od ukupnih prihoda Metroparkinga.

Metroparking na mesečnom nivou, kako je kazao, ima prihode između 4 i 5 miliona dinara i zašto bi, kako je rekao, grad pristao na 3.000 evra, kada može da dobije između 10.000 i 15.000 koje bi investirao u korist građana.

Grad sa 142.000 stanovnika sa okolinom, sa 850 postojećih parking mesta i 53.000 vozila izdali smo za samo 370 hiljada dinara - rekao je Stojanović.

Inače, prvobitnim ugovorom sa ovom firmom, koja u Leskovcu posluje od 2009. godine, u gradsku kasu je od prodatih karata išlo 10, a zatim 30% novca.

Pored zamerki na novi aneks, članovi opozicije ocenili su da je celokupan ugovor, otpočetka štetan za grad i da treba razmisliti da li će se nastaviti poslovanje sa ovom firmom i pod kojim uslovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: