Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 26. 1. 2010.

| Društvo

Nova uprava na Tehnološkom fakultetu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Tehnološki fakultet

 Leskovčaki Tehnološki fakultet, koji je deo Niškog univerziteta, dobio je novo rukovodstvo.

Naučno nastavno-veće i Savet Tehnološkog fakulteta u Leskovcu izabrali su za dekana prof. dr Jovana Stefanovića, a prodakani su – za nastavu Dragiša Savić, naučnu delatnost profesor Ljubiša Nikolić, a finansije docent Sreten Stojanović.

Tehnološki fakultet u Leskovcu je krajem prošle godine obeležio tri decenije postojanja i uspešnog rada. Na ovoj visokoškolskoj ustanovi od osnivanja zvanje diplomiranog inženjera steklo je1.200 studenata, više od pedeset je magistriralo a 40 doktoriralo i oni su najbolji amabasadori ovoga fakulteta i leskovačkog kraja.

Tehnološki fakultet je osnovan 22. oktobra 1979. godine kao baza za školovanje kadrova potrebnih privredi juga Srbije. U to vreme je bio deveti fakultet Niškog univerziteta i prvi fakultet izvan Niša.

Pored prof. dr Živana Stojkovića, prvog dekana, koji je na toj dužnosti bio četiri mandata, dekani su bili prof. dr Momčilo Kocić, prof. dr Dragan Cvetković, prof. dr Mihajlo Stanković, prof. dr Vlada Veljković, prof. dr Jakov Stamenković, prof. dr Milorad Cakić i v.d. dekana Miodrag Lazić.

Inače, na Tehnološkom fakultetu prvi redovni profesor bio je Božidar Antić, prvi vanredni profesor Milan Miladinović.

Moma Denić je prvi student Fakulteta koji je diplomirao 25. oktobra 1983. godine i to najvišom ocenom, a prvi strani diplomirani student je Al Nakib Wahab, dok je prvu doktorsku disertaciju na fakultetu odbranio mr Cvetko Trajković 13. oktobra 1989. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: