Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:48, 6. 2. 2012.

| Društvo

Opština Palilula zatražila pomoć države

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
sneg arhiva
arhivska fotografija

Rukovodstvo niške opštine Palilula uputilo je dopis Vladi Srbije i MUP kojim traži ćebad, hranu i gorivo za stanovništvo koje je urgoženo zbog nevremena.

Pomoć je, kako kažu u ovoj opštini, potrebna pre svega staračkim i samačkim domaćinstvima i mnogočlanim porodicama koje žive u zavejanim područjima.

Predsednik opštine Igor Novaković kaže da je trenutno, kao preventiva, potrebno ugroženom stanovništvu obezbediti 200 do 300 ćebadi i 300-350 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Novaković kaže da je veći deo seoskog područija odsečen od grada, a da su mnoga sela bez struje i telefona, a da su neki ostali i bez osnovnih životnih namirnica.

- Gradska opština Palilula je postigla dogovor sa privatnim socijalno odgovornim preduzećima koja hoće da ustupe svoje ljudske resurse i svu svoju mehanizaciju pogodnu za čiščenje i uklanjanje smetova, kako bi pomogli u čišćenju puteva u zavejanim područjima i ista učinila prohodnim - saopšteno je iz Palilule.

Međutim, neophodno je obezbediti i gorivo za mehanizaciju, a u Paliluli procenjuju da će biti potrebno oko 5 do 6 tona dizela i evro-dizela.

Sve informacije o problemima izazvanim nevremenom građani mogu prijaviti 24 sata dnevno putem Kontakt centra "INFO 48" - putem telefona 0800 234-567; SMS na broj 4826 ili putem e-mail [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ;-)))

    10:14 // 7. 2. 2012.

    Šta reći, a ne zaplakati. Tražimo 200 do 300 ćebadi i nešto malo više paketa hrane. Dragi naš niški gradonačelniče, zar grad koji je finansirao Vind džet i Montenegro eir lajns nije u stanju da obezbedi tu siću za svoje stanovništvo? Grad Niš nije u stanju da da obezbedi gorivo za mehanizaciju da se očiste putevi ?! Što sada ne stavite novinare u autobus i pohvalite im se radom Grada Niša i gradskih službi ?! Bilo bi lepo da i taj snimak prikažu sve lokalne televizije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: