Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 14. 10. 2011.

| Društvo

Otpočinje grejna sezona u Nišu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
grejanje

Niška toplana od subote 15. oktobra i zvanično otpočinje sa grejnom sezonom, najavila je direktor ovog preduzeća Gorica Mitić.

Mitić je u današnjem susretu sa novinarima rekla da je Toplana između 1. i 14. oktobra obavila sve pripreme i da je sistem sada spreman.

- Ja očekujem stabilnu i sigurnu grejnu sezonu - rekla je Mitić.

Međutim, u ovom preudzeću naglašeno je da tople radijatore ipak neće imati svi građani, ali kako je naglašeno, ne krivicom Toplane.

Zamenik direktora Milan Ogrizović, pojasnio je da u 20tak slučajeva stambene zgrade nisu izmirile dugovanja prema elektrodistribuciji, zbog čega im je isključeno svetlo u hodnicima, struja za liftove, ali i "podstanice" bez kojih voda iz toplovoda ne može da bude distribuirana unutar zgrade.

Kao primer Ogrizović je naveo zgrade u ulici Nikole Kopernika i na Trgu Vojske Srbije.

Iz uprave JKP Gradska toplana potvrđeno je da se očekuje poskupljenje cene grejanja za oko 20 posto. Detaljnije o ovome pročitajte u posebnom tekstu - ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa Stamenkovic

    19:41 // 18. 10. 2011.

    Gospodine Ogrizovicu(zamenice direktora),i mala deca znaju da podstanice na toplovodu sluze samo za isporuku toplotne energijetj na visim etazama.
    Stambene zgrade ne dobijaju struju iz podstanica,koje ste naveli, za hodnicko svetlo i pokretanje liftova.To kao zamenik direktora bi trebalo da znate.
    Sve te podstanice su pravljene da bi preduzece u kome radite imalo sto vise korisnika,tj.veci profit za firmu.Pitacete se sta sam hteo ovim da kazem.Prosto,pdstanice bi trebalo da odrzava GRADSKA TOPLANA jer ih ona koristi za isporuku svog proizvoda,a nama kao krajnjim korisnicima uz redovan racun za grejanje ispostavi i racun za utrosenu energiju(struju) za podstanicu na kojoj je korisnik prikljucen.
    Zar nije bolje da TOPLANA kao dobrostojeca firma sklopi ugovor sa ELEKTRODISTRIBUCIJOM oko tih podstanica i da se taj problem resi jednom za sva vremena.
    Trpimo mi,obican narod.

  • Moma

    14:11 // 15. 10. 2011.

    Kod mene su grejanje pustili od 8 do 12h, i posle toga su iskljucili. Temperatura u stanu je u stanu 2 sata nakon toga pala na 12 stepeni C, a duzni su da odrzavaju temperaturu od 18 stepeni C u toku celog dana. U nekim gradovima u Srbiji za razliku od Nisa greju i nocu. Non stop traze povecanje cene iako uopste ne greju kako treba. Uhlebili su u toplanu stranacke kadrove preko veze i sve pare zavrsavaju u njihovim dzepovima.
    Grejanje naplacuju preko cele godine unapred. Trebalo bi dozvoliti svima koji hoce da se skinu sa sistema daljinskog grejanja da to i ucine. Kod grejanja na TA pec sam biras koliko ces da trosis, kod centralnog, ti njima placas, a oni greju kad im padne na pamet. Druga mogucnost je ugradnja kalorimetra na svaki radijator, danas postoji i mogucnost za daljinsko ocitavanje tih kalorimetara, ljudi bi tako mogli da stede i sami kontrolisu kad ce sta da greju, ali oni to ne zele, jer ovako ljudima otimaju vise novca.

  • Ivan

    10:15 // 15. 10. 2011.

    Molim da ispravite tekst. Grejanje nije pocelo 15. oktobra... A kada ce, ne zna se...
    Verovatno kad se usvoji poskupljenje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: