Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 4. 3. 2013.

| Društvo

Otvoren sajam poslova i praksi "Job fair 2013"

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
Job fair, sajam poslova, nis

Više od 30 kompanija, studentskih i nevladinih organizacija ponudilo je radna mesta, stručnu praksu i savete za nalaženje posla na 5. sajmu “Job fair” koji je danas otvoren na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Poslodavci će studentima, diplomcima i postdiplomcima na raspolaganju biti danas i sutra, 4. i 5. marta od 10 do 17 sati. “Microsoft” razvojni centar Srbije štand na ovom sajmu ima treći put.

- Čak 5 kolega koje rade sa mnom u Beogradu su studenti ili bivši studenti niškog Elektronskog fakulteta, a neki od njih su posao našli upravo na sajmu. Dakle, moguće je i za niške studente da rade na velikim svetskim projektima kao što su Office paketi, Bing pretraživač ili SQL baze podataka – kaže Neven Trubić iz “Microsofta”.

Ova kompanija studentima nudi i stručnu praksu. Za nju se prijavila Stefanija Lazarević iz Paraćina, brucoš Elektronskog fakulteta u Nišu.

- Došla sam da saznam koji su smerovi najtraženiji na tržištu i tako usmerim dalje obrazovanje. Prijavila sam se i za letnju praksu od 3 meseca. Nadam se da će me pozvati – kaže Stefanija.

Rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić rekao je na otvaranju da sajam omogućava da se poslodavci i oni koji traže posao sretnu i tada usaglase interese.

Organizatori kažu da je poželjno da posetioci ponesu biografije, ali mogu i da ih, u elektronskoj formi, ostave preko sajta sajma ili direktno na štandu i tako obogate bazu ovog sajma koja sadrži više od 2.000 biografija. One su i posle završetka sajma dostupne svim izlagačima.

Na sajmu će biti održano i inženjersko studentsko takmičenje čiji će se pobednici u maju, na balkanskom takmičenju u Sofiji, boriti za plasman na evropsko u Varšavi.

Nezaposlenost u Nišu

Od 36.947 osoba registrovanih na evidenciji niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, skoro 20 odsto njih su nezaposleni sa VI, VII i VIII stepenom stručne spreme. Među visokoobrazovanim kadrom, najtraženiji na tržištu rada su farmaceuti i stručnjaci iz oblasti informacionih tehnologija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: