Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 29. 10. 2013.

| Društvo

"Pacijenti nisu ugroženi na ORL klinici"

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
v
Sto je u funkciji u na njemu se rade operacije

Sto koji se polomio na niškoj ORL klinici je popravljen i na njemu se rade hirurške intervencije. Opasnosti po pacijente, prema rečima lekara nema, a nije je ni bilo.

f Miško Živić, direktor Klinike za ORL Direktor ove klinike dr Miško Živić objašnjava da je problem bio u komandama na daljinskom upravljaču, uz napomenu da je do kvara došlo nakon “skidanja” pacijenta, kada je sto trebalo vratiti u “normalan” položaj.

- Tokom same operacije stolom se ne manipuliše, tako da nije bilo moguće da se on polomi dok je pacijent na njemu - kaže dr Živić.

Sto je, kako kažu Klinici, u funkciji i na njemu se trenutno operiše, a mali mahanički deo koji se pokvario biće zamenjen u petak.

Dr Živić dodadje da su trenutno na klinici za ORL u funkciji dve sale i jedan od ukupno dva aparata za anesteziju, pa se u drugoj rade intervencije u “lokalu”.

Prema njegovim rečima, nema mesta panici jer, čak i kada se pojavi “hitan slučaj” uglavnom je potrebno sat do dva da se on “pripremi”, a započeta operacija ne može trajati više od toga.

Podsetimo, operacioni sto na ORL klinici pukao je o čemu je javnost putem Tviter naloga obavestio Dušan Milisavljević, lekar na ovoj klinici. Novinari Južnih vesti juče nisu uspeli da dobiju komentar nadležnih iz Kliničkog centra.

Priča je "ispolitizovana"

Direktor Kliničkog centra dr Zoran Radovanović kaže da bi dr Dušan Milisavljević, koji je inače i predsednik Odbora za zdravlje Skupštine Srbije, trebalo da podnese ostavku na ovu funkciju zbog “nepotrebnog i neistininog uznemiravanja javnosti“.

Radovanović ističe i da je 10. septembra klinički Odbor za bezbednost i zdravlje pacijenata svim klinikama poslao dopis u kome se traži da se lekari i glavne sestre izjasne o postojanju opreme koja ugrožava pacijente.

- Od ukupno 31 klinike, od 13 nismo dobili nikakav odgovor, a među njima je i ORL, što bi trebalo da znači da oni nisu prepoznali ili konstatovali  potencijalni kvar ili opasnost - kaže  Radovanović.

On dodaje i da je ceo slučaj politički obojen.

Telefon dr Dušana Milisavljevića je nedostupan, tako da novinari Južnih vesti za sada nisu uspeli da dobiju komentar.

Zoran Radovanović (SPS) i Dušan Milisavljević (DS) poslanici su u Narodnoj skupštini Republike Srbije.


Dr Dušan Milisavljević naknadno se javio Južnim vestim tvrdeći da nije bio u prilici da odgovori na poziv ranije jer je bio na sastanku.

On je istakao da je informisanje građana o činjeničnom stanju u zdravstvu njegova obaveza kao predstavnika u Skupštini i predsednika Odbora za zdravstvo.

- Voleo bih da vidim kako će direktor bilo koje zdravstvene ustanove zatvoriti usta predsedniku Odbora za zdravstvo Republike Srbije zato što je izneo činjenično stanje. Ovo je udarac za Skupštinu i parlamentarni život Srbije.

Milosavljević je objasnio i da njegova ideja nije bila da uznemiri građane “jer oni i sami znaju u kakvim se uslovima leče”, već pokušaj da se skrene paznja na problem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Trigger

    14:38 // 30. 10. 2013.

    Klinike se raspadaju a povika na doktora ! Pa sta nas briga cije je dete ako mi svi ne mozemo da se lecimo ko sav normalan svet.Od tri sale, dve jedva funkcionisu a leci se ceo Nis i region. Uzas !

  • grisutka

    12:32 // 30. 10. 2013.

    Eto zašto ljudi nemaju poverenja da potpišu donorske kartice

  • grisutka

    12:03 // 30. 10. 2013.

    Ovo je tragično, jer su svi u ovoj priči svoj položaj stavili ispred struke, a Milosavljević ga je zloupotrebio

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: