Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 17. 10. 2013.

| Društvo

Parking servis: Interna kontrola otkrila proneveru

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pauk-sluzba.jpg
Vozilo "pauk službe" niškog Parking servisa, ilustracija, arhivska fotografija

Organizovana grupa radnika niškog Parking servisa poslednjih nekoliko meseci šlepovala je havarisana vozila po gradu, a dobijeni novac nije prijavljivala nadležnima u preduzeću, kaže direktor Marko Janković.

Kako je ranije saopšteno, zbog pronevere su uhapšena trojica radnika ovog preduzeća i njima je određen pritvor od 48 sati. Policija je saopštila da je reč o Nišlijama M. G. (31), D. S. (46) i V. N. (57).

Direktor Janković objašnjava da su nepravilnosti u radu službe transporta primećene još pre nekoliko meseci kada je počela i intenzivnija kontrola ovog sektora.

- Mi smo odredili nekoliko radnika koji su radili njima kontrolu na terenu i oni su ustanovili da je bilo šlepanja vozila bez prijavljivanja. Pratili su njihov rad, gledali i o tome postoji dokumentacija koja je prosleđena i policiji. Ustanovljeno je da na kraju smene nisu predavali novac koji su uzeli od građana niti su izdavali fiskalne račune - kaže Janković.

jankovic Marko JankovićJanković naglašava da su, od trojice uhapšenih, dvojica od početka u ovoj službi, dok je jedan u Parking servisu poslednjih godinu dana. Kaže da se, za sada, ne zna kolika je šteta naneta ovom javnom preduzeću.

- Usluga šlepanja koju vrši ova služba košta 3.390 dinara sa PDV-om po satu. Kada je reč o nanetoj šteti tek treba da ispitamo situaciju - kaže Janković.

On objašnjava da je reč o takozvanoj “službi pauka”, ali u delu koji se odnosi na šlepanje havarisanih i oštećenih vozila, a ne na podizanje nepropisno parkiranih automobila.

Parking servis će o sudbini uhapšenih radnika odlučivati po završetku rada nadležnih organa, a direktor kaže da je do sada ustanovljeno, da sva trojica imaju osnova za otkaz. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile Trajanovic

    11:01 // 18. 10. 2013.

    Usluga slepanja kosta onoliko koliko se potrosi gorivo do te lokacije i toliko mogu da vam platim za ostalo me tuzite ako ima zakoskih osnova

  • Zoran Radojlovic

    10:59 // 18. 10. 2013.

    Samo se jedan od njih javlja i daje negativne poene na komentare bez reči,neka se direktor javi da kaže pravu istinu,jer ovo nije od juče i on će kao ovaj u toplani javno reče da sprovodi nasleđeno

  • Nišliski Džeronimo

    00:37 // 18. 10. 2013.

    Ta nemojte kas'ti. U PS poštenjačina do poštenjačine. Ufatila ih na delu interna konkurencija. Nije pošteno da se neovlašćeno krade. Samo organizovano. Zna se red. Po nalogu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: