Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:35, 9. 12. 2011.

| Društvo

"Pomoć ugroženim Nišlijama" i na Twitteru

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
pomoć ugroženim nišlijama

Grupa koja je početkom 2011. godine formirana na društvenoj mreži Facebook, od sada je aktivna i na Twitteru.

Reč je o grupi čiji je osnivač niški istoričar i kolumnista Južnih vesti Nebojša Ozimić, a koja je do sada postojala samo na Facebook.

- Grupa je neformalna, postoji samo na Fejsbuku i funkcioniše tako što se članovi na zidu grupe i preko poruka dogovaraju o konkretnim akcijama - pojašnjavaju organizatori.

Specifičnost cele priče je da nikada do sada nije prikupljan novac, već uvek hrana i sredstva za higijenu.

Inicijator grupe Nebojša Ozimić kaže da broj ljudi, od beba do najstarijih sugrađana, o kojima grupa brine stalno raste i trenutno ih je oko 60. Zbog toga je i potrebno stalno prikupljanje sve većih količina hrane.

- Osnovni cilj grupe je da Niš bude grad u kojem su svi siti, jer verujemo da je to moguće. Govorimo ljudima da to što mogu da daju vrlo malo ne znači da ne treba da daju uopšte, ili da je to suviše malo da bi ikome moglo nešto da znači. Trudimo se da omasovimo akcije, da kada mnogo ljudi da po malo, to ipak bude dovoljno za najugroženije - kaže Ozimić.

Grupa je do sada sprovela nekoliko velikih humanitarnih akcija, među kojima su bili koncerti, pozorišne predstave i sportski događaji. 

Najzapaženije aktivnosti bili su koncert operskih arija Dragane Moles i mladih niških nada, koncert crkvenog folklornog ansambla “Branko“ i plesnog kluba “Step“, koncert gudačkog kvarteta Con Fuoco uz učešće pesnika, književno veče niških pesnika, monodrama “Besane noći Dragiše Cvetkovića“ u izvođenju niškog glumca Aleksandra Mihailovića, monodrama “Jelena 93“ u izvođenju niške glumice Jelene Lugonje, kao i nekoliko rukometnih utakmica.

"Pomoć ugroženim Nišlijama" možete naći na Twiteru na @pomocnislijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa Ozimic

    12:45 // 9. 12. 2011.

    hvala

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: