Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 7. 10. 2010.

| Društvo

Potpisi za zaštitnu ogradu u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti

SVRLJIG - Opštinski odbor Demokratske stranke u Svrljigu pokreće akciju prikupljanja potpisa za postavljanje zaštitne ograde oko sportske hale. Cilj akcije je što hitnije rešavanje ovog problema od strane opštinskih vlasti.

U saopštenju za javnost svrljiškog OO DS-a podseća se, između ostalog, da je izgradnja hale počela 05. avgusta 1996. godine i da ni danas taj sportski objekat nije završen, niti se radi na izgradnji.

U prostoru hale desila su se i dva nesrećna slučaja u kojima je dvoje sugrađana i povređeno. U međuvremenu je zaštitna ograda oko objekta oborena, a njene delove odneli su nesavesni građani.

Bezbednost dece dovedena je u pitanje samim tim što se sportska hala nalazi u okviru obrazovnog kompleksa između srednje i osnovne škole i vrtića.

- S'obzirom na to da do sada nije preduzet nijedan ozbiljan korak kako bi se prostor oko hale ogradio i na taj način učinio bezbednim, OO DS-a započinje akciju prikupljanja potpisa građana kako bi ovaj problem od strane nadležnih organa bio što hitnije rešen. – navodi se u saopštenju svrljiških demokrata.

Akcija prikupljanja potpisa biće realizovana 07. oktobra od 10 do 14h u centru Svrljiga.


Na 13. sednici opštinskog Veća, održanoj 17.septembra, pod tačkom "razno", u diskusiji o kranu koji nekoliko godina stoji u školskom dvorišti na gradilištu buduće sportske hale, predsednik Miletić se energično založio za njegovo hitno uklanjanje.

- Pogovora nema. Moje je naređenje da kran bude uklonjen jer veoma ugrožava bezbednost učenika osnovne i srednje škole i prolaznika iz naselja Saraj - rekao je predsedavajući Veća i predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić i dodao:

- Pošto izvođač radova nije uklonio kran, dajem nalog našim službama da to učine u najraćem roku i u interesu bezbednosti to će biti učinjeno već narednih dana. Nadležni koji se ogluše o naređenje snosiće sankcije, jer kada je bezbednost dece u pitanju, nema vremena za odlaganje i duge procedure, već se to mora sprovesti po hitnom postupku.

Naređenje predsednika sa kojim su se Većnici složili još nije realizovano.

 
Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: