Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Demokratska stranka

 • opstina leskovac

  Usvojen novi Statut Leskovca

  Novim Statutom Leskovca predviđeno je veće učešće građana organizovanjem obaveznih javnih rasprava prilikom donošenja važnih odluka poput budžeta. Veće učešće građana predviđeno je i lakšim formiranjem građanske inicijative, za koju je sada potrebno 5% potpisa od ukupnog broja stanovnika koji imaju pravo glasa. Broj članova Gradskog veća, 13 uključujući gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, kao i broj pomoćnika gradonačelnika - 5, ostao je isti. Statut su na današnjoj sednici Skupštine usvojili leskovački odbornici.

  detaljnije
 • stankovic

  Niški DS: Izgradnja Doma omladine bi sprečila odlazak mladih iz Niša

  “Lek” za odlazak mladih iz Niša, prema mišljenju predsednika Gradskog odbora niške Demokratske stranke Miodraga Stankovića, mogao bi da bude izgradnja Doma omladine, što je i naveo u odborničkoj inicijativi koju je podneo Skupštini grada. Premda ne zna na kojoj bi lokaciji mogao da se gradi, Stanković predlaže neki od zapuštenih gradskih prostora.

  (39) detaljnije
 • opstina leskovac

  Opozicija tražila da se većnicima ukinu plate, gradonačelnik Leskovca ih "branio"

  Odbornik opozicione Demokratske stranke u leskovačkom parlamentu Saša Stojanović podneo je predlog da se gradskim većnicima ukinu mesečne naknade koje ukupno, za sve većnike, prema njegovim rečima, iznose oko 10.000 evra. Ovaj predlog je odbijen, a gradonačelnik Goran Cvetanović ih je "branio" činjenicom da su njima plate smanjene dva puta po 10% lokalnim i republičkim uredbama.

  (1) detaljnije
 • savez za srbiju leskovac

  I u Leskovcu formiran Savez za Srbiju

  Kako bi obnovili vladavinu prava i podigli Leskovac “na noge” ovdašnji opozicionari, kako kažu, ostavili su iza sebe političke i ideološke razlike i formirali lokalni odbor Saveza za Srbiju. Trenutno ga čine gradski ogranci Demokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, Narodne stranke i pokreta Levica Srbije. Do sada su odbori formirani u Nišu i Vranju, a inicijalni sastanak održan je i u Prokuplju.

  (5) detaljnije
 • Demokratska stranka

  Niški DS: Bez opozicije u nadzornim odborima Niš se vraća u devedesete

  Nakon što je odlučeno da opozicija ne bude u nadzornim odborima niških javnih ustanova, reagovala je niška Demokratska stranka rečima da će takva odluka vratiti Niš u devedesete. Pored toga, predsednik Gradskog odbora DS Miodrag Stanković zahteva da se održi sednica Saveta za bezbednost na kojoj bi govorili o zapaljenim kolima u Nišu.

  (5) detaljnije
 • sala

  Bez opozicije u nadzornim odborima niških ustanova

  Zbog toga što, kako kaže predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović, opozicija za godinu dana nije usaglasila predloge za članove nadzornih odbora 18 niških javnih ustanova, odlučeno je da njihova mesta preuzmu predstavnici vladajuće većine. Dok opozicija negoduje zbog ovakve odluke i kaže da je sve bilo dogovoreno, takođe opozicioni odbornik Branislav Jovanović kaže da njega nikad niko nije ni pitao za predloge.

  (6) detaljnije
 • 490x370-Zoran-Perisic.jpg

  Ukazivanje na "prljave" političke igre SNS u Srbiji Perišić nazvao vređanjem države

  O pritisku centralne vlasti na Grad Šabac, ucenama i pokušajima kupovine odbornika od strane predstavnika Srpske napredne stranke koja je u opoziciji, članove Saveta Evrope upoznao je gradonačelnik ovog grada Nebojša Zelenović. Ovu kritiku stanja demokratije u Srbiji, bivši gradonačelnik Niša i funkcioner SNS Zoran Perišić nazvao je “vređanjem i napadanjem države”. Za nišku omladinu DS-a ovakav Perišićev stav je vređanje građana koji nisu za SNS.

  (37) detaljnije
 • opstina medijana

  DS Medijana: Nebojša Kocić da objasni nezakonite radnje u Opštini

  Nakon pisanja "Južnih vesti" o odbijanju Medijane da dostavi podatke o zaposlenima u ovoj Opštini i reakcije Poverenika za informacije od javnog značaja, reagovao je Opštinski odbor Demokratske stranke. Oni traže objašnjenje zbog čega predsednik Medijane Nebojša Kocić krši zakon krijući dokumentaciju.

  (20) detaljnije
 • Demokratska stranka Leskovac

  "Nema boljih glumaca i režisera od naprednjaka"

  Umesto da odgovore zbog čega je 15.000 Leskovčana napustilo grad, koji su to investitori koji su došli za vreme vlasti Srpske napredne stranke, zbog čega se loša finansijska situacija ulepšava, vlast, kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke, pravi film o navodnim uspesima.

  (4) detaljnije
 • SNS zastave foto Aleksandar Kostic jUZNE VESTI

  Leskovački naprednjaci demokratama odgovorili filmom

  Na tvrdnje Gradskog odbora Demokratske stranke u Leskovcu kako se stvarnost u ovom gradu prikazuje na lepši način nego što je realna situacija i kritike o velikim dugovanjima, naprednjaci su odgovorili filmom u kome se veliča stranka i njeni rukovodioci, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

  (2) detaljnije
 • zastava ds

  DS: Vlast tvrdi da je stanje "nikad bolje“, a Leskovac dužan 20 miliona evra

  Iako su već nekoliko puta govorili o lošoj finansijskoj situaciji u gradu, kaže potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Leskovcu Saša Stojanović, to sada potvrđuje i vlast informacijom da će Leskovac od države dobiti 20 miliona evra za vraćanje dugova.

  detaljnije
 • bata vasiljević, srđan nešić, udes

  Niški DS o slupanoj “škodi” Panteleja: Funkcioneri neodgovorni “pakleni” vozači

  Nakon pisanja Južnih vesti o još jednim slupanim kolima Opštine Pantelej, oglasio se Opštinski odbor Demokratske stranke opaskom da su funkcioneri ove niške Opštine “pakleni vozači”, koji se neodgovorno ponašaju prema građanima.

  (16) detaljnije
 • Aerodrom

  DS: Građanima servirana bajka da će se niški aerodrom razvijati kad ga preuzme država

  To što nema pisane garancije da će Vlada Srbije da razvija niški aerodrom “Konstantin Veliki”, nagnalo je članove Demokratske stranke u Nišu da reaguju uz opasku da su “građani prevareni”, jer im je obećavano da će se ulagati u nišku vazdušnu luku.

  (1) detaljnije
 • Savez za Srbiju Prokuplje foto lj.m

  Sredinom novembra formiranje prokupačkog Saveza za Srbiju

  Kako bi, kažu, pružili zajednički otpor aktuelnoj vlasti i te ljude poslali u političku prošlost, predstavnici prokupačkog DS, Dveri, Narodne stranke i Udruženog sindikata Sloga održali su sastanak Inicijativnog odbora za formiranje Saveza za Srbiju, pozivajući sve ostale nezadovoljne stranke, udruženja i pojedince da im se pridruže.

  (1) detaljnije
 • simfonijski

  SNS Niš: Savez za Srbiju vređa ustanovu kulture

  Kako navode niški naprednjaci, predstavnici novog opozicionog bloka Savez za Srbiju podmeću neistine tvrdnjama da su zakazali tribinu u sali Niškog simfonijskog orkestra, koja im je navodno zabranjena, i time vređaju ovu gradsku ustanovu kulture i njenog direktora.

  (12) detaljnije
 • fotelja

  "Mediana" i "Naissus" konačno dobili direktore, 3 preduzeća i dalje u v. d. stanju

  V. d. direktora "Mediane" Dragoslav Pavlović na sednici Skupštine grada izabran je za direktora ovog javnog preduzeća, a vršilac dužnosti Igor Vučić za direktora "Naissusa". Ipak, “maratonski” konkurs za niške direktore koji traje od juna prošle godine, premda obustavljen, formalno još nije završen, jer su Direkcija za javni prevoz, "Gorica" i "Nišstan" u v. d. statusu.

  (8) detaljnije
 • Turnir basket DS

  U Nišu održan memorijalni turnir "Dr Zoran Đinđić"

  U čast ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića članovi Demokratske stranke, čiji je predsednik bio, odigrali su memorijalni turir u basketu na terenima u blizini niške Osnovne škole "Dušan Radović". Povod je bilo "punoletstvo" 5. oktobra, a predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac istakao je da ljudi često pokušavaju da omalovaže ovaj datum.

  (1) detaljnije
 • 800x600-skupstina-sala-prazna

  Opozicija: Izbor direktora preduzeća blokira nišku Skupštinu

  Razlog za to što već 2 meseca ne zaseda Skupština grada Niša, prema mišljenju predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Miodraga Stankovića je to što u Srpskoj naprednoj stranci ne mogu da se dogovore ko će rukovoditi "Medianom", "Nišstanom", "Goricom", "Naissusom", kao i Direkcijom za javni prevoz. Međutim, ovakve tvrdnje negira poverenik SNS Niš Zvezdan Milovanović.

  (5) detaljnije
 • tržnica

  DS: Još jedno niško preduzeće pred kolapsom

  Finansijska situacija u kojoj se našlo Javno komunalno preduzeće "Tržnica", koje se bavi pijačnim uslugama, zabrinula je niške demokrate. Posle blokade računa i pozajmice od drugih niških preduzeća, ali i uvećanja dozvoljenog minusa koje je odobrilo Gradsko veće, iz Demokratske stranske strahuju da bi "Tržnicu" mogla da snađe sudbina "Gorice".

  (7) detaljnije