Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Demokratska stranka

 • Zapaljena kola Banđur

  DS i Dveri: Šta da očekuju građani ako pale kola zameniku gradonačelnika?

  I Demokratska stranka i Pokret Dveri najoštrije osuđuju, kako navode, vandalski čin paljenja automobila zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, traže da se hitno nađu krivci i pitaju šta da očekuju obični građani Niša ako se takve stvari dešavaju “drugom čoveku” Grada.

  (2) detaljnije
 • Bager u Kazandžijskom

  Niški DS osuđuje uklanjanje kocki iz Kazandžijskog sokačeta

  Nezadovoljni odlukom gradske vlasti da bez javne diskusije promene izgled Kopitareve ulice u centru Niša, poznatije kao Kazandžijsko sokače, tako što će sa obe strane ulice ukloniti granitnu kocku, a umesto nje postaviti granitne ploče, reagovala je niška Demokratska stranka, koja traži da se promene planovi i da se nakon sanacije, sva kocka vrati na pređašnje mesto.

  (25) detaljnije
 • Opština Medijana

  Opštinski odbor DS-a traži da partije ponovo “odmere snage” u Nišu

  Zbog nedavnog “preletanja” Nebojše Kocića iz Demokratske u Srpsku naprednu stranku, nakon čega je postao i predsednik najveće niške Opštine, čime je, kako kaže predsednik Opštinskog odbora demokrata u Medijani Vladimir Milošević “grubo prekršena izborna volja građana”, traže da Nišlije ponovo glasaju i poziva opoziciju da zajedno insistiraju na vanrednim lokalnim izborima u Nišu.

  (8) detaljnije
 • zastava demokratske stranke

  Niški DS traži vanredne lokalne izbore

  Zbog, kako navode niške demokrate, najveće krize lokalne vlasti u istoriji prouzrokovane sukobom u vrhu niškog SNS, Demokratska stranka traži da građani ponovo izađu na birališta i da se niški naprednjaci “sklone s vlasti”.

  (27) detaljnije
 • vladimir domazet

  DS Niš: Izbor direktora kasni jer SNS nema konsenzus unutar stranke

  Iako bi izbor direktora javnih preduzeća u Nišu, koji je pri kraju, trebalo da bude nezavisan i odvojen od politike, niške demokrate navode da je očigledno da se tu radi o stranačkom postavljanju, a da je Komisija za izbor samo forma.

  (10) detaljnije
 • Dragan Šutanovac Niš

  Šutanovac u Nišu: Nema osobe koja u Srbiji živi bolje, a da nije iz SNS

  Na prvoj od najavljenih tribina koju su demokrate održale u Nišu, predsednik ove partije Dragan Šutanovac rekao je da u Srbiji danas žive bolje samo članovi vladajuće stranke, iako je ovo suprotno predizbornim obećanjima SNS iz 2012. godine, kada su došli na vlast. Ipak, prvi čovek DS-a kaže da opoziciji nedostaju rešenja za građane, ali da ova stranka ipak ima šta da ponudi.

  (16) detaljnije
 • Amfiteatar

  Počinju protesti demokrata, prvi skup u Nišu

  Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, potpredsednik Branislav Lečić i general u penziji Sreto Malinović će u subotu 23. septembra govoriti na skupu u Nišu i time će ova stranka početi proteste protiv aktuelnog režima. Sa građanima će razgovarati na amfiteatru na keju od 17:30 i ponudiće im “rešenja problema”.

  (22) detaljnije
 • Protesti DS

  Šutanovac u Nišu predstavlja Srbiji “Dogovor za budućnost”

  Zato što je, kako navode demokrate, Niš uvek predvodio promene u Srbiji, najstarija opoziciona stranka odlučila je da sa amfiteatra na keju kraj Nišave pokrene proteste protiv aktuelne vlasti. Tribina “Dogovor za budućnost” biće održana u subotu, 23. septembra, a govoriće predsednik DS Dragan Šutanovac, kao i Branislav Lečić i general Sreto Malinović.

  (16) detaljnije
 • ds

  DS Niš: SNS se raspada

  Nakon što su dojučerašnji šef demokrata u Skupštini niške Opštine Medijana Nebojša Kocić i odbornica te partije Katarina Delčev prešli u SNS i što će, skoro izvesno, Kocić biti izabran i za predsednika te Opštine, iz Demokratske stranke poručuju da je upravo to pokazatelj da se "SNS nalazi u fazi potpunog raspada".

  (11) detaljnije
 • Opština Medijana

  Prešao iz DS u SNS, pa postaje predsednik Opštine Medijana

  Donedavni šef odborničke grupe Demokratske stranke u niškoj opštini Medijana Nebojša Kocić, biće kandidat za predsednika te Opštine, ali u ime Srpske napredne stranke, saznaju Južne vesti. SNS tvrdi da je reč o "spekulacijama", a sam Kocić nije želeo da komentariše.

  (36) detaljnije
 • 800x600-opstina-medijana-okt2014

  SNS formirao novu odborničku grupu u Medijani, sprema se Krstićeva smena?

  Dok u Demokratskoj stranci kažu da je Srpska napredna stranka zbog unutarstranačkih sukoba rešila da formira novu odborničku grupu u Skupštini niške Opštine Medijana, prvi čovek naprednjaka u Nišu Zvezdan Milovanović kaže da se radi "o jačanju odborničke većine". Iako se spekuliše da bi to značilo i smenu aktuelnog predsednika Opštine Milana Krstića, on to nije želeo da komentariše.

  (27) detaljnije
 • Razgovore sa građanima kre

  Protesti demokrata na jesen kreću iz Niša

  Da bi građane upoznali sa "konkretnim rešenjima problema" u našoj zemlji, ali i da bi od naroda čuli koje su njihove muke, Demokratska stranka u septembru počinje sa protestima, kaže predsednik Gradskog odbora Miodrag Stanković. Razgovaraće prvo sa građanima Niša, dodaje, jer je iz tog grada 1996. godine počeo talas pobune protiv vlasti Slobodana Miloševića i SPS.

  (24) detaljnije
 • DS

  Niški DS birao nove funkcionere

  Nakon unutarstranačkih izbora održanih početkom juna, u Demokratskoj stranci izabrani su potpredsednici Gradskog odbora, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora, kao i predsednik političkog saveta.

  (13) detaljnije
 • Zastava DS

  DS izabrao nove predsednike opštinskih odbora u Nišu, Merošini i Gadžinom Hanu

  Niške demokrate birale su članove stalnog sastava Gradskog odbora, kao i predsenike opštinskih odbora kojima su istekli mandati. Promenjeni su rukovodioci DS-a u Panteleju i Medijani, dok su u Crvenom Krstu i Paliluli za predsenike Odbora izabrani oni koji su dosada bili u v. d. statusu. 

  detaljnije
 • ds

  DS poziva na bojkot izbora za mesne zajednice

  Smatrajući da predstojeći izbori za članove Saveta mesnih kancelarija u Vranju "neće imati nikakvog uticaja na rešavanje komunalnih problema", Demokratska stranka je saopštila da neće učestovati u izbornoj trci.

  (1) detaljnije
 • mikica

  DS: Vlast umesto turizma, u Niškoj Banji razvija neisplativu industriju

  Odluka Grada da se filipinskoj fabrici  “Cooperatief IMI Europe” za oko 2 miliona evra proda zemljište u blizini Niške Banje ekonomski je neisplativa, a sam rad fabrike potencijalno opasan za životnu sredinu, smatraju u niškoj Demoktratskoj stranci.

  (5) detaljnije
 • biciklisticka-staza-radovi-banja-k.g

  Biciklistička staza ka Niškoj Banji gotova do kraja godine

  Dok odbor Demokratske stranke u Niškoj Banji kritikuje nezavršetak izgradnje biciklističke staze ka ovoj niškoj opštini, započetoj u predizbornoj kampanji 2016. godine, predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović, njen završetak najavljuje za kraj ove godine u sklopu radova na Loznom kalemu.

  (14) detaljnije
 • Demokratska stranka

  Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

  Zbog toga što im je istekao mandat, Izvršni odbor Demokratske stranke zakazao je izbore za 55 lokalnih odbora partije širom Srbije. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u Leskovcu, četiri niške opštine, ali i u Aleksincu, Beloj Palanci, Surdulici, Svrljigu, Vranjskoj banji, Preševu, Bujanovcu i još 12 opština.

  (4) detaljnije
 • Miloš Simonović

  "Danas": Simonović oslobođen optužbi za umešanost u korupciju

  Viši sud u Nišu je odbacio žalbu Osnovnog tužilaštva i time potvrdio prethodnu presudu po kojoj je nekadašnji gradonačelnik Niša Miloš Simonović oslobođen optužbi da je krajem 2011. godine pod spornim uslovima dao u zakup bioskop "Vilin grad", saznaje dnevni list Danas.

  (16) detaljnije
 • skupstina prokuplje foto lj.m.

  Zbog kampanje zaboravili da usvoje važnu odluku za poljoprivrednike

  Nepuna 24 sata pre isteka zakonskog roka, prokupačka vlast sazvala je vanrednu sednicu na kojoj je usvojena važna odluka bez koje poljoprivrednici ne bi mogli da ostvaruju prava na subvencije. Opozicija tvrdi da se vlast mesec dana bavila predsedničkom kampanjom, a ne vođenjem grada.

  detaljnije