Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Demokratska stranka

 • SKUPSTINA VRANJE foto i.m.

  Opozicija napustila vranjsku Skupštinu, Andonov bez mandata

  Iako je odlukom Gradske izborne komisije vraćen mandat lideru vranjskog SDS-a Igoru Andonovu, vladajuća većina u Skupštini koju čine SNS, SPS i JS odbila je predlog o vraćanju mandata, zbog čega su sednicu napustili odbornici DS-a, SDS-a i jedan nezavisni odbornik.

  detaljnije
 • Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.

  Preševljani u nedelju biraju lokalnu vlast

  Za mandate u lokalnoj Skupštini na vanrednim lokalnim izborima u Preševu u nedelju 24. decembra, boriće se sedam albanskih i jedna srpska lista na kojoj će zajedno biti kandidati SNS, SPS, SRS, PUPS, JS i PS, dok izbore bojkotuju Demokratska stranka i Nova Srbija. Biračka mesta za oko 38.000 građana sa pravom glasa otvaraju se u 7, a zatvaraju u 20 sati.

  detaljnije
 • debata

  Debata "Južnih vesti" o budžetu Niša za 2018. godinu

  Da li će se u Nišu naredne godine graditi ili štedeti, koliko je gradska vlast opredilila para za izgradnju gradskih ulica, koliko za socijalnu zaštitu, koliko za poljoprivredu, a koliko za sport, neke su od tema o kojima će se večeras govoriti u emisiji “60 minuta”, uživo iz studija Južnih vesti.

  detaljnije
 • mikica

  Niški DS: Po prvi put u istoriji se slažemo s Vučićem

  Sa izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je “zabrinjavajuće ako neko nema šta da radi, pa pali automobile” niškim funkcionerima i inspektorima, složio se Gradski odbor niške Demokratske stranke, jer smatraju da mnogo Nišlija “nema šta da radi, jer nema posao”. Međutim, niške demokrate, negiraju same sebe, rečima da građani “koji nemaju šta da rade ipak ne pale automobile”.

  (12) detaljnije
 • dom vojske prodat privatniku

  Prokupački DS podneo prijavu protiv predsednika Opštine zbog prodaje Doma vojske

  Nakon odluke lokalne vlasti da odustane od kupovine već delom isplaćene zgrade Doma vojske, a nakon toga i nove odluke da tu zgradu ustupi jednom prokupačkom privredniku, Demokratska stranka je podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Aleksandra Simonovića i drugih odgovornih iz lokalne vlasti.

  (2) detaljnije
 • Branislav-Kačar---Vanja-Keser

  Nakon hapšenja većnika, opozicija traži smenu kompletne gradske vlasti

  Hapšenje gradskog većnika Branislava Kačara sramota je za Niš, ocenjuju iz Pokreta Dosta je bilo, dok opozicionar Branislav Jovanović traži uvođenje prinudne uprave i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, zajedno sa beogradskim.

  (17) detaljnije
 • zatvren put Brzi Brod

  DS: Zatvoreni put kod Brzog Broda nebezbedan za građane

  Sem što otežava kretanje, zatvoreni put kod Brzog Broda ugrožava i bezbednost građana, zbog neadektvatne signalizacije, poručio je Opštinski odbor Demokratske stranke u Medijani i pozvao gradsko i opštinsko rukovodstvo da što pre reaguju. Više od dva meseca dve trake puta zatvorene su za saobraćaj, zbog navodnih radova, ali radnika tamo nema.

  (2) detaljnije
 • PROKUPLJE prazna hala toplice

  Prokupački DS podneo prijavu protiv predsednika Opštine zbog kupovine fabrike

  Zbog odluke da se direktnom pogodbom kupi nekadašnje preduzeće DP "Toplica“, sadašnje DSK “Toplica” na periferiji grada za 38 miliona dinara, prokupački odbor Demokratske stranke podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Aleksandra Simonovića i drugih odgovornih u lokalnoj vlasti.

  (4) detaljnije
 • pantelej

  Opozicija za pokretanje krivičnog postupka protiv odgovornih u Panteleju, SNS protiv

  I dok je odbornik Levice Srbije u Opštini Pantelej Slaviša Dinić tražio da se na dnevnom redu sednice Skupštine Opštine nađe i tačka o pokretanju "krivične prijave protiv odgovornih za javašluk" u Panteleju, predsednica Odborničke grupe Srpske napredne stranke Slavica Aleksić kaže da nije bilo osnova za usvajanje ovakve tačke, jer nije u nadležnosti Opštine da odlučuje o pokretanju krivičnih prijava.

  (2) detaljnije
 • izgoreo

  Opozicija traži vanrednu sednicu niškog parlamenta i informacije od načelnika policije

  Nakon što je izgoreo automobil još jednog od niških funkcionera, iz Demokratske stranke traže hitnu sednicu Skupštine na kojoj bi se govorilo o bezbednosti u gradu. Narodna stranka traži informacije od policije šta se preduzima po pitanju paljenja vozila, a odbornik Branislav Jovanović kaže da je Niš postao “grad nasilja”.

  (7) detaljnije
 • Zapaljena kola Banđur

  DS i Dveri: Šta da očekuju građani ako pale kola zameniku gradonačelnika?

  I Demokratska stranka i Pokret Dveri najoštrije osuđuju, kako navode, vandalski čin paljenja automobila zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, traže da se hitno nađu krivci i pitaju šta da očekuju obični građani Niša ako se takve stvari dešavaju “drugom čoveku” Grada.

  (2) detaljnije
 • Bager u Kazandžijskom

  Niški DS osuđuje uklanjanje kocki iz Kazandžijskog sokačeta

  Nezadovoljni odlukom gradske vlasti da bez javne diskusije promene izgled Kopitareve ulice u centru Niša, poznatije kao Kazandžijsko sokače, tako što će sa obe strane ulice ukloniti granitnu kocku, a umesto nje postaviti granitne ploče, reagovala je niška Demokratska stranka, koja traži da se promene planovi i da se nakon sanacije, sva kocka vrati na pređašnje mesto.

  (25) detaljnije
 • Opština Medijana

  Opštinski odbor DS-a traži da partije ponovo “odmere snage” u Nišu

  Zbog nedavnog “preletanja” Nebojše Kocića iz Demokratske u Srpsku naprednu stranku, nakon čega je postao i predsednik najveće niške Opštine, čime je, kako kaže predsednik Opštinskog odbora demokrata u Medijani Vladimir Milošević “grubo prekršena izborna volja građana”, traže da Nišlije ponovo glasaju i poziva opoziciju da zajedno insistiraju na vanrednim lokalnim izborima u Nišu.

  (8) detaljnije
 • zastava demokratske stranke

  Niški DS traži vanredne lokalne izbore

  Zbog, kako navode niške demokrate, najveće krize lokalne vlasti u istoriji prouzrokovane sukobom u vrhu niškog SNS, Demokratska stranka traži da građani ponovo izađu na birališta i da se niški naprednjaci “sklone s vlasti”.

  (27) detaljnije
 • vladimir domazet

  DS Niš: Izbor direktora kasni jer SNS nema konsenzus unutar stranke

  Iako bi izbor direktora javnih preduzeća u Nišu, koji je pri kraju, trebalo da bude nezavisan i odvojen od politike, niške demokrate navode da je očigledno da se tu radi o stranačkom postavljanju, a da je Komisija za izbor samo forma.

  (10) detaljnije
 • Dragan Šutanovac Niš

  Šutanovac u Nišu: Nema osobe koja u Srbiji živi bolje, a da nije iz SNS

  Na prvoj od najavljenih tribina koju su demokrate održale u Nišu, predsednik ove partije Dragan Šutanovac rekao je da u Srbiji danas žive bolje samo članovi vladajuće stranke, iako je ovo suprotno predizbornim obećanjima SNS iz 2012. godine, kada su došli na vlast. Ipak, prvi čovek DS-a kaže da opoziciji nedostaju rešenja za građane, ali da ova stranka ipak ima šta da ponudi.

  (16) detaljnije
 • Amfiteatar

  Počinju protesti demokrata, prvi skup u Nišu

  Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, potpredsednik Branislav Lečić i general u penziji Sreto Malinović će u subotu 23. septembra govoriti na skupu u Nišu i time će ova stranka početi proteste protiv aktuelnog režima. Sa građanima će razgovarati na amfiteatru na keju od 17:30 i ponudiće im “rešenja problema”.

  (22) detaljnije
 • Protesti DS

  Šutanovac u Nišu predstavlja Srbiji “Dogovor za budućnost”

  Zato što je, kako navode demokrate, Niš uvek predvodio promene u Srbiji, najstarija opoziciona stranka odlučila je da sa amfiteatra na keju kraj Nišave pokrene proteste protiv aktuelne vlasti. Tribina “Dogovor za budućnost” biće održana u subotu, 23. septembra, a govoriće predsednik DS Dragan Šutanovac, kao i Branislav Lečić i general Sreto Malinović.

  (16) detaljnije
 • ds

  DS Niš: SNS se raspada

  Nakon što su dojučerašnji šef demokrata u Skupštini niške Opštine Medijana Nebojša Kocić i odbornica te partije Katarina Delčev prešli u SNS i što će, skoro izvesno, Kocić biti izabran i za predsednika te Opštine, iz Demokratske stranke poručuju da je upravo to pokazatelj da se "SNS nalazi u fazi potpunog raspada".

  (11) detaljnije
 • Opština Medijana

  Prešao iz DS u SNS, pa postaje predsednik Opštine Medijana

  Donedavni šef odborničke grupe Demokratske stranke u niškoj opštini Medijana Nebojša Kocić, biće kandidat za predsednika te Opštine, ali u ime Srpske napredne stranke, saznaju Južne vesti. SNS tvrdi da je reč o "spekulacijama", a sam Kocić nije želeo da komentariše.

  (36) detaljnije