Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:56, 14. 11. 2013.

| Društvo

Produžena linija Železnička stanica - Duvanište

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bus-duvaniste.jpg
Svaki treći autobus vozi do Nišavske ulice, foto: jgpnis.rs

Svaki treći autobus na Liniji 6 saobraćaće do Nišavske ulice u niškom naselju Donja Vrežina, gde je izgrađena nova okretnica i stajalište.

Dugogodišnji problem stanovnika jedne od Nišavskih ulica od 19. novembra biće rešen. Više neće morati da pešače po nekoliko kilometara do najbliže gradske autobuske stanice.

Linija 6 koja saobraća na relaciji Železnička stanica - Duvanište biće produžena.

- Grad Niš će za produžetak autobuske linije izdvojiti 750 hiljada dinara iz budžeta. U prvo vreme na ovoj relaciji svaki treći autobus će saobraćati do okretnice u Nišavskoj ulici, tako da će privremeni red vožnje funkcionisati dok se ne napravi relevantan uvid u realne potrebe prevoza meštana ovog naselja - rekao je zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković.

Parama iz budžeta nedavno je u ovom delu Niša izgrađena okretnica, a napravljeno je i autobusko stajalište sa nadstrešnicom.

- Ideja je postojala pre nekoliko meseci, ali smo sačekali da se steknu adekvatni bezbednosni uslovi, a to su asfaltiranje dela kolovoza i izgradnja stajališta - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Nadležni kažu da je produžetak linije bio realna potreba građana, jer na ovom području zajedno sa naseljem Čalije, prema podacima Opštine Pantelej, gravitira oko 10.000 ljudi. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • idemoo

    23:54 // 14. 11. 2013.

    Ako se ukine Kruzna linija putnici ce izgubiti mnogo, jer je naj prakticnija linija koja spaja ceo grad, a putnika ima poprilicno koji je koriste

    • Borko

      11:02 // 15. 11. 2013.

      Pa zbog toga je i gase, smetaće "Niš-ekspresu" i "Lasti".

  • Milivoj

    21:20 // 14. 11. 2013.

    Predraže ti si u pravu. Veliko je pitanje zašto taj sistem nije primenjivan u proteklih 5 godina, nego je ostavljen prostor za brojne malverzacije?

  • Borko

    20:27 // 14. 11. 2013.

    Ko će voziti linije na kojima nema dovoljno putnika i nisu profitabilne? A linija 34 sada ne smeta drugim prevoznicima zato što se plaća po km a kada bude po putniku onda će smetati i to mnogo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: