Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 8. 6. 2012.

| Društvo

Prokuplje: školi poklonio mural

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
1

Elektrotehnički kabinet tehničke škole „15. maj“ u Prokuplju obogaćen je muralom koji je naslikao Aleksandar Paunković, učenik trećeg razreda.

Na njemu je šesnaestogodišnjak naslikao Nikolu Teslu, vodopad, zemlju, toranj i motor i na taj način simbolično predstavio ovaj predmet.

Ovaj učenik, koji se po opredeljenju školuje za elektrotehničara automatike, kaže da je mural radio 12 sati tokom jučerašnjeg dana i da je želeo da doprinese ulepšavanju prostora u kojem borave profesori i učenici.

-  Profesori elektrotehnike su u poslednje vreme sređivali kabinet i ja sam došao na ideju da učestvujem u tome. Kada sam im predložio, oduševili su se. Škola je nabavila potreban materijal, pa sam tokom dana od 7 ujutru do 19 uveče završio. Predhodno su mi drugovi iz razreda pomogli da izgletujemo zid na kojem će biti mural. Koristio sam „airbrush“ tehniku, koju sam naučio preko interneta- objašnjava Paunković.

On dodaje da je poslednjih godinu dana predan usavršavanju te tehnike.

- Prvi mural sam uradio na zidu u svojoj sobi. On je veličine 2x1,5 metar. Oslikao sam i staru kuću u selu, a imam još puno radova. Najviše volim portrete - napominje učenik i dodaje da se nada da će po završetku srednje škole upisati fakultet umetnosti.

Da je njegova ideja naišla na pozitivan stav škole potvrđuje i direktor Milan Kaličanin, koji naglašava da je ovo samo jedan od pozitivnih konstruktivnih primera učenika.

- Pored redovnih školskih aktivnosti, zaista smo srećni kada učenici pokažu interesovanje za umetnost i druge pozitivne vaspitne delatnosti. Zato smo spremni da ih podržimo. Lepo je kada učenici pokažu da im je stalo do lepše i bolje škole - kaže Kaličanin
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: