Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 21. 1. 2013.

| Društvo

Protest Albanaca u Preševu

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
PRESEVO-11.jpg

Politički predstavnici Albanaca sa juga Srbije za danas u podne zakazali su protest u centru Preševa, nezadovoljni uklanjanjem spornog spomenika. 

Narodni poslanik i lider Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Haljimi kaže da će Albanci nastaviti da mirnim putem rešavaju nagomilane probleme u ovom kraju.

- Uklanjanjem spomenika Srbija je izgubila šansu za kompromis u rešavanju nagomilanih problema u Preševskoj dolini - kaže Haljimi.

Predstavnici nevladinog sektora međutim smatraju da su protesti nakon svega izlišni i da vlast u Preševu sada nema nikakav legitimitet. 2 Belgzim Kamberi

- Najavljen protest nema smisla ako se ne slede konkretne političke akcije. Protest nema smisla ukoliko se albanski lideri ne povuku sa državnih funkcija kako su i obećali - smatra Belgzim Kamberi, predsednik odbora za ljudska prava u Preševu.

Tokom jučerašnjeg dana građani su se okupljali u manjim grupama i spontano palili sveće na mestu gde je bio spomenik, a sinoć je u Preševu bilo mirno.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    17:57 // 21. 1. 2013.

    Zasto ovo ne iznesete u javnost...kako bez incidenata?????Zasto nas prave na budale?????
    https://www.youtube.com/watch?v=busXvTn65UI&feature=youtube_gdata_player

  • Pera

    12:33 // 21. 1. 2013.

    Ako kojim nesrecnim slucajem izbije ponovo neki rat na Kosovo voleo bih da mene ne mobilisu

  • Milan Stamenkovic

    11:56 // 21. 1. 2013.

    Pa zašto sad ne pretite oružjem nego vas otkačili i ameri i vaši kosovari pa ćete da rešavate mirnim putem. Tako je trebalo od uvek da se rešava gospodo albanci a ne čim vam nešto ne odgovara odma pretite oružjem, epa preterali ste ovaj put pa vam svi okrenuli leđa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: