Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:21, 19. 10. 2012.

| Društvo

Račun “Pčelice” u blokadi

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pčelica

Tekući račun niške Predškolske ustanove "Pčelica" u blokadi je već nedelju dana, a plate zaposlenih kasne. Direktor tvrdi da kašnjenja nema i da su dugovanja izmirena.

Direktor “Pčelice” Zoran Jonić (URS) tvrdi da računi ove javne ustanove nisu blokirani, a dugovi prema dobavljačima su, kako kaže, izmireni.

- Račun nije u blokadi. Juče je bio, ali danas nije. Nismo imali novca na računu da platimo obaveze prema dobavljačima. Roditelji nam kasne sa uplatama, kasne i transferi iz Grada. To što je bio blokiran račun nije ništa neuobičajeno i ništa strašno – rekao je Jonić. blokada pcelica

Ipak, na sajtu Nradone banke Srbije i dalje stoji da je račun “Pčelice” u blokadi od 11. oktobra. Dostupan je i podatak da je u poslednjih godinu dana u blokadi bio i od 3. do 9. jula.

Radnici “Pčelice” koji su se obratili redakciji Južnih vesti imali su primedbe na kašnjenje plata, a smatrali su da je razlog za to upravo blokada računa.

Ali, direktor Jonić tvrdi da plata ne kasni, a kako kaže, biće isplaćena do 20. oktobra.

- Plata se isplaćuje od 15. do 20. oktobra, prema tome plata ne kasni. Plata još uvek nije uplaćena od strane Grada. Očekujemo da to bude danas – rekao je direktor Jonić.

Zoran Jonić Zoran Jonić, arhivska fotografijaOvu informaciju za sada nismo uspeli da proverimo u gradskoj Upravi za finansije. Kako nam je jutros rečeno, nije bilo "nikog ovlašćenog ko bi mogao da nam da odgovor".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vaspitac

    01:02 // 20. 6. 2013.

    Blagojevicu,pokusaj da objavis stanje u Pcelici posle poskupljenja.Katastrofa,blokade stizu,hrana bedna,dugovi rastu...direktor putuje bezbrizno...horor.Cena najveca u Srbiji-usluge nula.

  • Legolas

    14:20 // 20. 1. 2013.

    Direktor Jonic laze i Vas i nas radnike da su dugovanja izmirena. Samo pojedinim dobavljacima se redovno isplacuje, a to su oni od kojih on LICNO uzima proviziju. Niska PCELICA je Pandorina kutija koju niko od gradskih rukovodilaca nece ili nesme da otvori.
    Plate ksane i ne isplacuju se redovno.

  • Borko

    21:30 // 1. 11. 2012.

    Opet nema para u Pcelici!Ko ce najzad da objasni gde su novci, ko je kriv,sta ce biti sa ustanovom, zasto su magacini prazni....?Alo gospodo vecnici,odbornici,Gradonacelnice postoje li deca u ovom unistenom gradu?Treba li da se stidimo sto smo vas birali i nadali se boljem?Sklanjajte stetocine i lopove od novca gradana ili nam saopstite da to moramo sami da uradimo.Nemamo vise vremena da cekamo,prode nam zivot.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: