Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 9. 3. 2011.

| Društvo

Radan Ilić i formalno u Kliničkom centru

Autor:Z. MiladinovićIzvor:Danas
Radan Ilić, arhivska fotografija; foto: Kurir

NIŠ - Doskorašnji direktor Sektora za razvoj i kvalitet u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Beogradu Radan Ilić, član Predsedništva G17 plus, zasnovao je u ponedeljak radni odnos u Kliničkom centru Niš nakon što je „vrh stranke zaključio da je na tom mestu potrebniji“, saznaje dnevni list Danas.

Do kraja ove sedmice v. d. direktora niškog KC dr Borislav Kamenov, takođe kadrovski predlog G17 plus, trebalo bi da postavi Ilića na funkciju pomoćnika direktora KC za pravna pitanja i investicije.

- Zasnovao sam radni odnos kao pravni referent, a v. d. direktora KC Kamenov uskoro bi trebalo da donese akt o mom raspoređivanju unutar ove zdravstvene ustanove, u skladu sa činjenicom da sam doktor pravnih nauka sa 15 godina iskustva u rukovođenju i menadžerskim poslovima. Došao sam na poziv Kamenova, koji je izuzetan lekar i čovek, a potreban mu je iskusan menadžerski tim, pošto je KC komplikovan sistem sa 3.500 radnika. Nadam se da ću uspeti da pomognem svojim znanjem i iskustvom, ma koliko to bude trajalo. Znam da je Kamenov vršilac dužnosti i da takvo rešenje može biti privremeno i prelazno, ali ne strahujem za svoj status i zaposlenje. Uostalom, ja već predajem na fakultetu - kaže Ilić za Danas.

On negira tvrdnje da je za njegovo postavljenje na funkciju pomoćnika direktora KC potrebno da Upravni odbor izmeni opšte akte te ustanove. On kaže da je u aktima KC „predviđeno mesto pomoćnika direktora“, a da akt o sistematizaciji, odnosno raspoređivanju nekoga na određene poslove „direktor KC donosi samostalno, bez saglasnosti UO, jer ima pravo da bira svoj tim“.

Vlada Srbije je 17. februara imenovala Kamenova za v. d. direktora KC kako bi se „očuvao kontinuitet rada“ u ovoj zdravstvenoj ustanovi, najvećoj južno od Beograda. Istog dana Ivica Dačić (SPS), Verica Kalanović (G17 plus) i Oliver Dulić (DS) potpisali su politički sporazum kojim se predviđa da će novi direktor niškog KC biti imenovan u roku od 60 dana, kao i da se neće poništiti konkurs na kojem je, inače, „pobedio“ kandidat SPS Zoran Radovanović. Ukoliko rekonstruisana vlada bude poštovala ovaj sporazum, od sredine aprila, na čelu niškog KC prvi put posle 2004. godine neće biti neko iz kadra G17 plus.


Manje isplativo

Radan Ilić, inače Nišlija, „priznaje“ da je mesto direktora Sektora za razvoj i kvalitet u Nacionalnoj službi „finansijski isplativije“ od zaposlenja u niškom KC, ali kaže da mu „odgovara što se posle tri godine rada u Beogradu vraća u Niš, gde mu živi porodica“. Ilića je na direktorskoj funkciji u Nacionalnoj službi zamenio Sava Čojčić, nakon što je prethodno ustupio svoj poslanički mandat lideru G17 plus Mlađanu Dinkiću.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miljana

    23:39 // 12. 3. 2011.

    Kako neko ko je doktor pravnih nauka sa 15 godina iskustva u struci ne moze da bude strucan za taj posao, dajte prestanite sa glupim komentarima, iz koje god da je neko stranke covek je doktor nauka, pogledajte statisticke podatke koliko takvih ima u Nisu, sramota je sputavati takvog coveka u sopstvenom gradu, zato nam tako i ide, a kad je rec o Domu Zdravlja tamo je kadar iz DS-a, a ne G17plus, u Hitnoj pomoci jeste, ali za Dom Zdravlja ste se presli...Tako da nije bas da nisu pravljeni ustupci i dogovori, a kome sada ovo sa KC odgovara videcemo, mnogo se otimaju ljudi oko njega, znaci da je dobra investicija jer ce se graditi nova zgrada pa hoce SPS kao i decenijama unazad da umuva prste da pokrade sta moze...SRAMOTA, Kamenov je odlican lekar, uz to i profesor na fakultetu, isto tako je i sa Zubom, zalosno je sto su ga njegovi uvukli u ove prljave radnje i dozvolili da takvog lekara kompromituju kroz politiku...Svako od njih zna sta je potpisivao koalicionim sporazumom, samo se prave ludi, sad kao bitni im kadrovi koji ce da vode , ne odgovara im partijsko postavljanje, a dok je Trenkic bio svi su cutali jer je svima bio dobar i gurao svima po mallo pa bili zadovoljni, a sad kad ga iz G17 smenili onda im ne odgovara, treba nova zgrada da se pravi, parte da se uzmu...CCC, koje licemerje...

  • Loknica

    12:51 // 11. 3. 2011.

    Interesuje me kako neko ko je profesor na fakultetu i doktor pravnih nauka sa tolikom iskusvom u struci nije dovoljno strucan da radi u KC Nis, koji su to kriteruijumi po vama gospodo koje kandidat treba da zadovolji osim da je iz vase partije,a ne iz G17plus, posto su ovi komentari potpuno politicki pristrasni?

  • Petar Petrović

    09:11 // 11. 3. 2011.

    Opet naša negativna selekcija. Imali smo predsednika vlade pa smo ga mi iz Niša najviše negirali i mnoge druge kadrove. Kad se vrati iz beograda jedan mlad sposoban čovek, doktor pravnih nauka sa velikim iskustvom mi unapred pokušavamo da ga negiramo. Dali mi to kažemo ne trebaju nam investicije i razvoj kliničkog centra ne razmišljajući da posle možemo samo da kritikujemo nekog što nemamo adekvatno lečenje u Nišu već moramo da odlazimo u druge gradove.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: