Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 16. 12. 2011.

| Društvo

Radnici "FIAZ-a" putuju za Beograd

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
srg

Tokom razgovora predsednika prokupačke opštine Milana Arsovića sa radnicima prokupačkog preduzeća „FIAZ zaštita“ koji već četiri dana štrajkuju, odlučeno je da delegacija tokom naredne nedelje ode u Beograd i Ministarstvo ekonomije, kako bi izneli problem u firmi i obavestili se o budućnosti preduzeća.

- To je jedino što može da se uradi s obzirom da je preduzeće podržavljeno i u procesu je restitucije. Očekujemo da dobijemo odgovore na pitanja radnika, koja su zaista primerena, odnosno da utvrdimo kakva je sudbina preduzeća - kaže predsednik Arsović.

I radnici koji štrajkuju, a koji pripadaju kategoriji invalida tvrde da su zadovoljni postignutim dogovorom sa lokalnom samoupravom, ali da će ipak nastaviti generalni štrajk dok se zaista ne utvrde činjenice i otvoreno im se kaže kakva je budućnost „FIAZ zaštite“.

- Najvglavniji razlog štrajka koji smo pokrenuli je to što smo godinu dana primili u proseku od 13.000 do15.000 dinara, što je 25 dinara po radnom danu. Uz to interesuje nas da li preduzeće ima budućnost - kaže Vladica Stoiljković, ispred štrajkačkog odbora i dodaje da od 46 radnika u firmi je 23 invalida rada.

- Preduzeće je i registrovano kao firma koja upošljava invalide i u martu ove godine država je obezbedila 60 odsto novca za plate, ali se u međuvremenu sve promenilo. Kola su krenula na dole, dugovi su se gomilali, a mi smo ostajali bez plata - objašnjava on.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: