Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:46, 14. 3. 2013.

| Društvo

Radnici “Pčelice” traže jubilarne nagrade

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, NTV
pcelica.jpg

Ukoliko razgovori sa gradskim rukovodstvom oko isplata jubilarnih nagrada još jednom ne urode plodom, oko 300 radnika “Pčelice” u ponedeljak će podneti tužbe.

Čanovi sindikata “Nezavisnost” Predškolske ustanove “Pčelica” kažu da im jubilarne nagrade nisu isplaćivane poslednje tri godine.

Sindikalci podsećaju da su zbog kašnjenja, prethodnih godina pojedini radnici već podnosili tužbe, a nedavno su tri radnice dobile spor. Ukoliko preventivni razgovori sa gradskim rukovodstvom, poručuju iz sindikata, ne urode plodom, od pondeljka se mogu očekivati nove tužbe.

Gradonačelnik NIša Zoran Perišić je novembra prošle godine razgovarao sa radnicima “Pčelice” i rekao da će jubilarne nagrade biti “isplaćene dinamikom koja odgovara Gradu”.

Međutim, kako kaže Perišić, naknadno je utvrđeno da jubilarne nagrade treba da isplati “Pčelica”, a ne Grad.

- U budžetskom poštovanju Vi ne možete da platite ono što ne postoji kao aproprijacija u budžetu. Ako bih ja u ime Grada pokušao da obezbedim sredstva da platim jubilarne nagrade, ja bih napravio krivično delo - naglasio je Perišić.

Iako je Perišić pojasnio da jubilarne nagrade radnicima “Pčelice” treba da isplati ustanova u kojoj rade, u sindikatu “Nezavisnost” kažu da su jubilarne nagrade propisane Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, a isplaćuje ih lokalna samouprava. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bidza

    20:07 // 15. 1. 2014.

    Sta je to jubilarna nagrada? Dali su ti ljudi normalni? Gde to ima na poljoprivredi ili na gradjevini? Trazim i ja jubilarnu nagradu jer sam 10 godina nezaposlen.

  • nislija

    00:52 // 9. 10. 2013.

    Blagojevicu sto si se distancirao od iznosenja istine u Pcelici koja je skoro potonula?Napravi veliko delo i skreni paznju javnosti da deca i radnici ove ustanove trpe zbog direktorovanja Jonica.

  • vaspitac

    23:43 // 15. 3. 2013.

    Ako je,,gospoda "iz lokalne vlasti naisla na praznu kasu i ne cini nista po tom pitanju neka daju ostavke.Ne,oni ce da sede u kabinetima i kukace kako nema novca za gradane,primace dobre plate i dnevnice i uzivati privilegije.Sramota sto ih je narod birao jer ih ne interesuju ni deca grada,ni nezaposleni gradani,nego samo ono od cega pojedinci profitiraju.Problem je u narodu koji ne pita nego dozvoljava da ovaj grad skroz potone.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: