Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 14. 8. 2012.

| Društvo

Reagovanje na navodnu ispravku Južnih vesti

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Igor Novaković

Članovi redakcijskog kolegijuma Južnih vesti iznenađeni su izjavom pomoćnika gradonačelnika Niša Igora Novakovića, kojom je navodno demantovao tekst "Perišić tajno postavio pomoćnike".

U pomenutom tekstu piše da je gradonačelnik Niša Zoran Perišić trojicu pomoćnika postavio još 16. jula, da to nije bilo objavljeno na gradskom sajtu, a činjenica da glavni urednici većine lokalnih i regionalnih medija u Nišu ni 13. avgusta nisu bili upoznati sa tim podatkom dala nam je za pravo da napišemo da su oni imenovani tajno.

Novakovićeva odluka da informaciju o svom postavljenju objavi na tviteru je za svaku pohvalu. Ali, osim što to nije zvanični kanal komunikacije, deo javnosti je iz toga mogao samo da zaključi da postoji jedan pomoćnik, jer se preostala dvojica ne pominju.

Na sajtu Grada Niša građani mogu pročitati tekstove poput "Gradonačelnik posetio GO Medijanu", "Gradonačelnik posetio opštinu Palilula" i brojne druge protokolarne vesti. Ali, podatka o imenovanju trojice visokih gradskih funkcionera nije bilo. Igor Novaković

Posebnu zabrinutost izražavamo zbog izveštavanja TV5.

Osim kršenja novinarskog pravila da se ne demantuje izveštavanje drugog medija, u prilogu "Novaković: Nema tajni u imenovanju pomoćnika" eksplicitno su navedene Južne vesti, ali je novinar TV5 uskratio autoru pominjanog teksta pravo na komentar navodne ispravke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    21:43 // 14. 8. 2012.

    Ko sto rece Mirko Topalovic: Tisina a sad malo ona!!! E Umislio mali Igor (a nije jedini) da je sad njegovih 5 minuta, a u stvari ceo svoj zivot samo parazitira. Taj nije osetio da nema i da nesto nemoze, kad nije mogao sam tu je bio tata i tatin Nitex a koliko je bio dobar strucnjak govori i to da mu je prvo radno mesto bila jedna od direktorskih fotelja u Nitexu. Bojim se samo da i ovaj jadni grad ne prodje kao Nitex sa njim i Bananom. A gradonacelnik, pa on je ko ikebana od plasticnog cveca, niti smrdi nit mirise...

  • NEMA SPASA

    18:49 // 14. 8. 2012.

    Čeda je malo dete za ovog lika!!! Imao sam priliku da ga upoznam lično pre par godina kada mi je pijan udario parkiran auto. Naravno, nije hteo da plati štetu i bio je jako bezobrazan, sin tadašnjeg gen.dir. Nitex-a, a do juče pred.opš.Palilula. Pušten je iz mup-a odmah,iako je imao preko 2 promila alkohola u krvi! TEŠKO NAMA KAD NAM OVAKVI LJUDI VODE GRAD!!!

  • zivkovic

    16:43 // 14. 8. 2012.

    Ovi su svi na dodjes mi dodjem ti, zaposlicu svalerku tu i tu, devojku da udomim. Njima svima su zene , devojjke i svalerke zaposljene i to u dobrim firmama. A sad pocnite da pisete o buducim i bivsim direktorima javnih institucija koji su se veoma lepo finansiski zbrinuli. Javna komunalna preduzeca njihova zaposljavanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: