Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 23. 10. 2012.

| Društvo

Rebalans za završetak investicija

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bane-jovanovic.jpg
Branislav Jovanović, arhivska fotografija

Jučerašnje korigovanje budžetskih sredstava trebalo bi da bude dovoljno da neke od većih gradskih investicija budu završene do kraja godine, rekao je izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović.

Rebalansom budžeta Direkciji za izgradnju grada obezbeđeno je oko 200 miliona dinara kako bi započeti projekti bili završeni, ali i kako bi se krenulo sa nekim novim investicijama.

Prema rečima izvršnog direktora Direkcije Branislava Jovanovića 100 miliona dinara koliko je iz Programa izgradnje prebačeno u Program održavanja trebalo bi da bude dovoljno da započete ulice dobiju svoj novi izgled do kraja godine.

- Tri velika objekta koja su u fazi izgradnje Gornjomatevačka, Zelengorska i Jug Bogdanova ulica uz ova sredstva biće završene. Iz sredstava održavanja biće završeni i radovi na kišnoj kanalizaciji u naselju 9. maj, kao i radovi na Bulevaru Ivana Milutinovića koji su uveliko u toku i koje treba završti do kraja godine – rekao je Jovanović.

Povećana je, prema rečima Jovanovića i Pozicija izgradnje, iz koje će sa oko 100 miliona dinara biti finansirani kapitalni građevinski projekti.

- To su mostovi na Kutinskoj reci u samom selu i ulivu Kutinske reke u Nišavu i za to nam je potrebno novih 60 miliona dinara. To se odnosi i na osnovnu školu u Gornjem Komrenu kada je reč o parternom uređenju i to se odnosi kada je izgradnja u pitanju na povećanje sredstava za kardiohirurgiju, da bi Niš dobio kardiohirurgiju potrebna je i izgradnja trafo-stanice – kaže Jovanović.

Izvršni direktor dodaje da će iz Programa održavnja biti plaćeno i popločavanje Trga kralja Milana, kao i izgradnja biciklističkih staza do Arheološkog nalazišta Medijana.

Prema njegovim rečima suludo je da neiskorišćeni novac iz Programa izgradnje ide u suficit. Naglašava da je bolje da se prebaci u Program održavanja i da od toga korist imaju građani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • goxy

    12:47 // 23. 10. 2012.

    sve je to lepo,ali mene interesuje da li su rebalansom budzeta predvidjena i sredstva za pomoć trudnicama...evo već tri meseca grad ne uplaćuje refundaciju sredstava za plate trudnicama...u ovoj zemlji,gradu izgleda da je sve važnije od trudnica...

    • gradjanin

      13:44 // 23. 10. 2012.

      Polako trudnice, Vaša deca će u ovom gradu živeti ceo ovaj vek a Bane treba sve da završi do nove godine. Prioriteti moraju da se poštuju.

  • Maja

    12:39 // 23. 10. 2012.

    Ovaj (ne)čovek je stvarno neuništiv, jači je od Bate Stojkovića u "Ko to tamo peva" :)

  • Ana Saric

    12:30 // 23. 10. 2012.

    Bane ti si car !!! Bubasvabe su male mace zatebe. Neunistiv si.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: