Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 31. 5. 2011.

| Društvo

Rešen problem registarskih tablica u Nišu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Ko od danas bude predao zahtev za produženje registracije za vozila trebalo bi da preda stare tablice a nove će dobiti odmah, saopšteno je iz niške policije.

Problem sa registracijom koji je mučio vlasnike putničkih i teretnih vozila, ali i motocikala u Nišu trebalo bi da je rešen.

- Sve zavisi od zahteva, da li je zahtev za klasično produženje registracije, da li je zahtev promenu vlasništva, da li je promena tehničkih karakteristika, da li je odjava.. referent u zavisnosti od tipa zahteva prima dokumenta, obrađuje i odmah sve završava. Ako je u pitanju produženje registracije, to se sve završava za maksimalno 15 minuta i građanin sa šaltera odlazi sa tablicama, potvrdom i nalepnicom, znači potpuno uredno da može da učestvuje u saobraćaju bilo gde - kaže Ljubiša Milovanović, načelnik službe za upravne poslove Policijske uprave u Nišu.

Ovo, kako kažu u policiji, ne važi za građane koji su zahteve podnosili pre 28. maja. Oni će na registarske tablice morati da sačekaju po staroj proceduri, oko 10 dana.

Milovanović kaže da je problema do sada bilo pre svega zbog nedostatka stručnog kadra koji je mogao da prima i obrađuje zahteve, ali i zbog činjenice da je obim posla uvećan za preko 50 posto.

- Do sada smo u Nišu imali oko 70.000 vozila koja se registruju jednom godišnje, i još 35.000 koja imaju trajnu registraciju, kao što su motocikli do 50 kubika, motokultivatori.. sada se sva vozila registruju jednom godišnje, što znači da mi moramo sa istim brojem ljudi a dodatnim procedurama, da obradimo daleko veći broj zahteva - kaže Milovanović.

Milovanović ipak savetuje da građani ne čekaju da im registracija istekne, već da iskoriste mogućnost da zahtev predaju nekoliko dana ranije.

Međutim, sve ovo, kaže naš sagovornik, važi samo kada građani lično predaju dokumentaciju a da je preko agencija drugačija procedura.

- Kada građanin preda zahtev mi to odmah obrađujemo i izdajemo nove tablice. Ali, kada agencija donese 30, 40 ili 50 zahteva istovremeno, nama je za to potrebno vreme. Pri tom, građani agenciji moraju unapred da predaju tablice - podseća Milovanović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Stamenkovic

    23:45 // 9. 6. 2011.

    11.05.2011 sam predao registraciju vozila.Do današnjeg dana nisam dobio tablice to je 30 dana.Naj veći problem što ne mogu preko granice jer sa tim autom radim.Pitam se ko će mi platiti štetu koju trpi moja firma za ovaj javašluk.

  • Marko Pekic

    16:15 // 3. 6. 2011.

    Ne zavrsavaju bas za 10-15min, ali su podizanje novih tablica i predaju tablice stavili na posebnim salterima, a registracija stize za jedan do dva dana...ja sam predao danas i stizu mi u ponedeljak.

  • Miloš

    09:46 // 1. 6. 2011.

    Neće ovo dugo da traje! Bliži se sezona godišnjih odmora, pa onda sezona zimnica, pa sezona slava i tako u krug.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: