Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 12. 3. 2018.

| Društvo

Sajam i naučni forum u tehničkoj školi u Nišu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Nauka
Događaj počinje u 11 sati; Ilustracija; Foto: Flickr-Samuel Mann

Na četvrtom Forumu mladih naučnika u organizaciji Tehničke škole “Milutin Milanković”, koji je zakazan za 16. mart, biće predstavljeni mladi srpski talenti kao i obrazovni sistem Meksika. Slogan manifestacije je “Pridruži se”, a prema rečima organizatora, svi su dobrodošli.

Na otvaranju foruma prikazaće film “Oni dolaze” o najboljim srpskim i meksičkim mladim naučnicima. Osim toga, na otvaranju Foruma biće i Đorđe Ogrizović koji je proglašen za najboljeg mladog inovatora od strane Svetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine. Plakat nauka Foto: Plakat

Cilj ovogodišnje konferencije je promocija mladih talenata, budućih naučnika, ali i ukazivanje na programe putem kojih mogu da odu u Meksiko, dodatno se edukuju, a kasnije stečeno znanje vrate u svoju matičnu zemlju – Srbiju – navode organizatori.

U sklopu Foruma, dodaju, održava se panel diskusija "U korak sa inovacijama ispred drugih. Kako postići nivo Meksika?".

Dan pre Foruma, 15. marta, kako najavljuju, održaće se sajam tehnike i informatike, u holu škole.

Želimo da prisutnima predstavimo sve ono što mi kao škola radimo. Doći će učenici, njihovi profesori, roditelji sa decom. Pored naših učenika, predstavićemo i par učenika osnovnih škola sa njihovim eksperimentima. Sve u svemu, pripremili smo zanimljiv program i za sajam, koji se održava dan pred sam forum – rekla je direktorka škole Slavica Jukić.

Organizatori kažu da je motiv za pokretanje ove manifestacije, koja se 4. put organizuje u Tehničkoj školi, bio nedostatak para za nauku.

Pripremali smo se za takmičenje iz robotike. Kada smo se pripremili, saznali smo da nemamo dovoljno novca za putne troškove. Sav naš trud je bio uzaludan. Cela ta situacija me je podstakla da oformimo događaj putem koga će se govoriti o problemima mladih talenata” – izjavio je idejni tvorac foruma Jovan Milić.

Oni koji budu došli na forum, dodaju, moći će da se upoznaju sa kulturom Meksika na štandu ispred sale, a za sve posetioce je obezbeđen i promo materijal ove države.

Ulaz na događaj je slobodan, a početak je u 11 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: