Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 12. 1. 2011.

| Društvo

Seminar o vođenju NVO

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Centar lokalne demokratije i Ekonomski fakultet iz Niša raspisali su konkrs za upis polaznika na kurs "Ekonomija i menadžment NVO".

Konkrs ima za cilj stručno usavršavanje menadžera iz NVO sektora, a otvoren je za osobe koje su već angažovane u nevladinom sektoru na pozicijama Direktora, Menadžera, Sektorskih menadžera (programski delovi i finansije), Projekt Menadžera ili trenera.

U Centru lokale demokratije LDA kažu da je kurs zamišljen kao kombinacija predmeta "Menadžment ljudskih resursia", "Marketing i NVO", "Primenjena makroekonomija", "Finansijski i projekt menadžment NVO", ali da će se prilagođavati potrebama polaznika.

Predavanja u okviru kursa počeće početkom letnjeg semestra 2011. godine, a ceo kurs je predviđen da traje 12 nedelja, zaključno sa majem.

- Predavanja su koncipirana tako da svaki profesor radi sa studentima jednu nedelju, i da se u toku te nedelje predaje taj predmet. Osmišnjena su četiri takva bloka, i predmeti su svrstani po sličnosti, radi lakšeg praćenja od strane polaznika. Bitno je napomenuti da je ceo kurs prilagođen da se prati on-line i da se ne vezuje za mesto boravka pojedinačnog polaznika. Posle dve nedelje predavanja organizuju se konsultacije za oba predmeta, onako kako profesori budu dogovorili sa polaznicima kursa. U toku ove nedelje bi se održalo i testiranje ili neki sličan metod provere znanja, a sam metod će biti utvrđen tokom trajanja kursa - kažu u LDA.

U LDA posebno naglašavaju da će polaznici kursa dobijati sertifikate koji će biti potpisani od strane Ekonomskog fakulteta u Nišu i biće prihvaćeni u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje kao legitiman dokument koji verifikuje stepen dodatnog znanja na već postojeću diplomu osobe koja je u pitanju.

Projekat je podržan od strane SLOVAK AID-a kroz program saradnje „Beograd-Bratislava fond“, a realizuje ga Centrum vzdelávania neziskových organizácií - CVNO, iz Banjske Bistrice u Slovačkoj i Centar Lokalne demokratije LDA iz Niša, uz stručnu podršku Ekonomskog fakulteta Matej Bel iz Banjske Bistrice i Ekonomskog fakulteta iz Niša.

Detaljnije informacije svi zainteresovani mogu pronaći u tekstu konkursa - ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: