Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:58, 11. 1. 2011.

Konkurs za upis polaznika na kurs "ekonomija i menadžment nvo"

Centar lokalne demokratije LDA u saradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Niša objavljuje konkurs za upis polaznika na kurs “ekonomija i menadžment nvo” u letnjem semestru školske godine 2010/2011

OPŠTE ODREDBE

Projekat pod nazivom „Ekonomija i menadžment NVO“ podržan je od strane SLOVAK AID-a  kroz program saradnje „Beograd-Bratislava fond“, a realizuje ga Centrum vzdelávania neziskových organizácií - CVNO, iz Banjske Bistrice u Slovačkoj i Centar Lokalne demokratije LDA iz Niša, uz stručnu podršku Ekonomskog fakulteta Matej Bel iz Banjske Bistrice i Ekonomskog fakulteta iz Niša. Projekat ima za cilj stručno usavršavanje menadžera iz NVO sektora.  

U okviru pomenutog projekta, LDA u saradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Niša raspisuje konkurs za 10 polazinka/ca kursa “Ekonomija i menadžment NVO”.

Predavanja u okviru kursa će početi početkom letnjeg semestra 2011 godine u periodu 15-20.02.2011. godine, u zavisnosti od ostalih aktivnosti na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Ceo kurs je predviđen da traje 12 nedelja, zaključno sa majem mesecom 2011. Dinamika kursa je zamišljena da ide po principu 2+1 nedelja, gde bi se u prve dve nedelje odigravala predavanja a u trećoj konsultacije i neka forma testiranja. Predavanja su koncipirana na način da svaki profesor radi sa studentima jednu nedelju, i da se u toku te nedelje predaje taj predmet. Osmišnjena su četiri takva bloka, i predmeti su svrstani po sličnosti, radi lakšeg praćenja od strane pšolaznika. Bitno je napomenuti da je ceo kurs prilagođen da se prati on-line i da se ne vezuje za mesto boravka pojedinačnog polaznika. Posle dve nedelje predavanja organizuju se konsultacije za oba predmeta, na način koji profesori budu dogovorili sa polaznicima kursa. U toku ove nedelje bi se održalo i testiranje ili neki sličan metod provere znanja, a sam metod će biti utvrđen tokom trajanja kursa.

Sertifikati koji će se dodeljivati biće podpisani od strane Ekonomskog fakulteta u Nišu i biće prihvaćeni u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje kao legitiman dokument koji verifikuje stepen dodatnog znanja na već postojeću diplomu osobe koja je u pitanju.

Troškovi koje bi pratili realizaciju ovog kursa ne vezuju se za sam proces prenosa znanja, već bi bili zaista simbolične prirode i vezivali bi se za eventualno slanje materijala ka polaznicima ili izradu istih (kupovina i štampanje CD-a ili štampanje materijala...).

USLOVI UPISA

Na kurs “Ekonomija i menadžment NVO” mogu se upisati osobe, trajno ili na određeno vreme, zaposlene u NVO sektoru na pozicijama Direktora/Menadžera, Sektorskih menadžera (programski delovi i finansije), Projekt Menadžera/Koordinatora i trenera.

Poznavanje engleskog jezika je prednost.

Sve dodatne informacije (curiculum predmeta, raspored nastave, troškovi nastavnog materijala) i odgovori na pitanja vezana za uslove upisa mogu se dobiti slanjem mejla na adresu [email protected]

POTREBNA DOKUMENTACIJA

·        Prijavni formular

·        Motivaciono pismo

·        Za osobe u stalnom radnom odnosu: zvanična potvrda, potpisana i pečatirana od strane odgvornog lica, da je kandidat/kinja zaposlen/a u dotičnoj organizaciji uz navođenje njegove/njene funkcije/radnog mesta

·        Za osobe bez stalnog radnog odnosa: najmanje 2 preporuke o predhodnom angažovanju na poslovima za, i u ime neke NVO, u poslednje 3 godine

Osobe zaintersovane za upis, dokumentaciju dostavljaju elektronskom poštom na adresu [email protected]

Komisija sačinjena od predstavnika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Centra lokalne demokratije LDA izvršiće konačan izbor polaznika/ca kursa na osnovu pristigle dokumentacije.

Rok za podnošenje prijava je ponedeljak 31.01.2011. godine. 

Podeli sa prijateljima
Pronađite nas na: