Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 27. 1. 2013.

| Društvo

Šta se desilo na izborima? - 6. deo

Autor:D.I.Izvor:Južne vesti
glasanje
foto: Saša Čolić

Samo zatvaranje je na svim biračkim mestima proteklo mirno, bez incidenata. Specifičnost na pojedinim biralištima bilo je povećanje glasača u poslednjem satu.

Iako suštinski ovo nije ništa neobično, jer se i na prethodnim izborima dešavalo da građani u poslednjem trenutku odluče da glasaju, ovog puta gužvi u poslednjem satu izgleda je „kumovalo„ partijsko slanje SMS poruka.

Jedna od članica Biračkog odbora u opštini Medijana, koja nije želela da objavimo njeno ime, kaže da pojedini birači nisu krili da su došli u poslednjem satu zato što su ih partije pozvale putem poruka na mobilnom telefonu. glasanje Foto: Saša Čolić

- Jedan od birača koga dugo poznajem rekao mi je da ga je stranka pozvala putem poruke da izađe i glasa, jer se rezultat prelama. Tek onda je nekoliko ljudi, koji su čekali zajedno sa njim u redu, reklo da su i oni došli po SMS pozivu. Nije nam bilo lako, odjednom je u holu bilo mnogo glasača. Morali smo pažljivo da proveravamo podatke iz ličnih karata i usmeravamo birače, jer se glasalo na četiri lističa. Koncentracija nam je već popustila, bližilo se zatvaranje a bili smo na nogama čitavog dana.

Naša sagovornica dodaje da su na njenom biačkom mestu i dobro prošli.

- Stranački kolega koji je dežurao na biračkom mestu u jednoj od najvećih gradskih škola rekao mi je posle da je kod njih u holu u 20h na zatvaranju bilo više od 200 birača. Oni su biračko mesto zatvorili tek posle 21h.

glasanje2.jpg foto: Saša ČolićSve u svemu samo zatvaranje je prošlo bez problema, medjutim ono što je usledilo u narednim satima bilo je za mnoge “noćna mora”.

Za mnoge članove biračkih odbora koji su prvi put bili na ovom mestu čitava procedura oko prebrojavanja listića I popunjavanja zapisnika bila više od avanture zvane “dnevnica za izbore”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Džakovi, stiropori, ode Kosovo

    00:48 // 28. 1. 2013.

    Kurir razrešava nedoumicu – džakove sa listićima ukrao je Đilas!
    („Čitajte gluposti za samo dvadeset dinara“ – veli propagandni slogan ovog komada hartije. To i nije loša ponuda, obzirom da na TV gledate gluposti po tridesetak puta skupljoj ceni!!!)
    Kurir je prvobitno imao informaciju da je džakove ukrao Tadić, ali je informacija bila deplasirana Tadićevom demisijom.
    Najnovije - Kurir ima informaciju da je Đilasova majka napustila zgradu TV Beograd neposredno pre bombardovanja, ne govoreći nesrećnom tehničkom osoblju kakva im pogibelj preti.
    Ekskluzivno! Skandalozno, Kurir saznaje: njeno ime je – Angelina Vučić!
    Ćuza iz uredništva Kurira istražuje - ko je napravio Aleksandra, i njegove radikale, budući je Šešelj odavno u celibatu! (Celiva batu!)

  • pirke

    16:05 // 27. 1. 2013.

    ne zamajavajte ljude praznim pricama!!!!

  • pirke

    15:57 // 27. 1. 2013.

    a sta je sa dzakovima s kojima se vucic slikao?to jos nije objasnio!!!

    • Predrag Blagojevic

      15:59 // 27. 1. 2013.

      I "džakove" ćemo da objasnimo. Tekst o tome najverovatnije će biti objavljen u utorak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: