Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 3. 7. 2012.

| Društvo

Stopirana licitacija za radnu zonu “Donje Međurovo”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370_t-jura
Radna zona "Donje Međurovo", arhivska fotografija

Gradsko veće zbog visoke cene nije odobrilo javno nadmetanja investitora za zemljište u Donjem Međurovu.

Radna zona "Donje Međurovo", tačnije, preostalo slobodno zemljište na tom prostoru, kako stvari stoje, neće na licitaciju po treći put jer zbog visoke cene gradonačelnik Niša i Gradsko veće nisu dali saglasnost na ovaj predlog Uprave za imovinu i inspekcijske poslove.

Zemljište u Donjem Međurovu namenjeno za izgradnju novih fabrika i dolazak novih investitora prvi put je išlo na licitaciju 24. novembra 2011. godine, ali, kako je rečeno na sednici Gradskog veća, tada nije bilo zainteresovanih.

Cena je smanjena sa 2.800 na 2.380 dinara po metru kvadratnom i zemljište je ponovo ponuđeno 23. aprila ove godine. Ni tada se niko nije javio.

U međuvremenu je ovaj prostor u Donjem Međurovu postao sastavni deo Slobodne zone “Jug”, a Uprava za imovinu i inspekcijske poslove je podnela predlog da zemljište izađe na licitaciju i treći put. Sada sa cenom od 3.200 dinara po metru kvadratnom.

- Zemljište je od 16. maja odlukom Vlade Srbije ušlo u područje Slobodne zone. To znači da će svi budući investitori koji reše tu da posluju imati olakšica u poslovanju. Smatrali smo da zbog toga treba da se preispita tržišna vrednost zemljišta. Mi smo angažovali veštaka koji je odredio cenu – rekla je Jasmina Zlatković, pomoćnica načelnika Uprave za imovinu i inspekcijske poslove.

Jednoglasnom odlukom Gradskog veća ovaj predlog je odbijen.

- Da se preispita odluka oko cene za tačku 8, u vezi radne zone Donje Međurovo – rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović. gv Sednica Gradskog veća

Gradonačelnik i članovi veća nisu se složili sa obrazloženjem predstavnice Uprave za imovinu da cena treba da bude veća, jer kako su rekli prethodna dva puta je bila znatno niža, a kupaca nije bilo.

Ipak, u nadležnoj Upravi imaju drugačije mišljenje.

- Ja smatram da je cena koju smo dali realna obzirom na pogodnosti koje čekaju buduće investitore u okviru poslovanja u Slobodnoj zoni “Jug” - rekla je pomoćnica načelnika Uprave za imovinu i inspekcijske poslove.

Predlog ove Uprave imao je ukupno 10 tačaka. Među njima su bili prostor u radnoj zoni “Sever”, ulici Jovana Ristića,  ulici Jurija Gagrina i Malojastrebačkoj. Sve je usvojeno osim sporne tačke 8 i radne zone Donje Međurovo.

Gradonačelnik Miloš Simonović očekuje da će na licitaciji, koja će kako kaže, naverovatnije biti za mesec ili mesec i po dana Niš dobiti nove investitore.

Oni se tada, najverovatnije, neće nadmetati za parcele u Donjem Međurovu, a u Upravi za imovinu i inspekcijske poslove kažu da će sačekati zapisnik sa sednice Gradskog veća kako bi preduzeli dalje korake.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • P.Enees

    23:34 // 3. 7. 2012.

    Stara narodna izreka kaze NE LAJE KERA SELA RADI NEGO SEBE RADI...

  • hm

    14:42 // 3. 7. 2012.

    Znaci dojavili su svojim "partnerima" da ne zure da zakupljuju zemljiste dok im oni ne skinu cenu.

    • Ivan Milovanovic

      18:07 // 3. 7. 2012.

      Da, taman je trebalo da se cena jos vise spusti a u medjuvremenu dodaju razne olaksice u poslovanju i da neko dobije ekstra lokaciju i uslove za jos manje pare. Onda je Uprava logicno podigla cenu i nekome se to ne svidja..Pitanje je samo za koga Simonovic i Gradsko vece to cuvaju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: