Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 18. 10. 2012.

| Društvo

Svestrani profesor matematike

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
r

Aca Krstić iz Niša se pre 7 godina zbog zdravlja potpuno odrekao termički obrađene hrane, ali ga to nije sprečilo da vodi ispunjen život. On trči maraton, igra šah, svira gitaru i ima tri sina. 

Ovaj profesor matematike dok ide do kancelarije da zameni dnevnik gricka crvenu papriku. Jede 20 do 30 puta dnevno, ali za njega je i ova paprika na odmoru obrok. 

c Aca se odlučio na ovakav način ishrane jer je bolovao od čira na dvanaestopalačnom crevu. Pio je svakodnevno lekove koji su mu samo trenutno pomagali, a primetio je da mu je posle teških kuvanih jela još gore.

- Odlučio sam da uklonim uzrok, a ne da lečim posledice. Smetala mi je punjena paprika, ali sam je izbacio iako je moje omiljeno jelo - objašnjava Aca.

On je izbacivao jednu po jednu namirnicu, počevši od hleba, preko mesa, do mlečnih proizvoda. Tvrdi da mu to nije naročito teško palo jer je i ranije postio, a da se "uobičajene" hrane konačno potpuno odrekao 23. avgusta 2005.

- Ujutru i uveče jedem voće, a preko dana povrće i zrnevlje. Ranije sam jeo živu pšenicu, raž i ječam, ali sam pre par godina izbacio i žitarice. Jedem sirov kikiriki, suncokret, lešnik i badem. Volim koštice iz šljive i kajsije - objašnjava Aca.

Kaže da mu je na početku bilo teško kad ode u goste, ali da su se vremenom njegovi prijatelji i porodica navikli.

c - Mene je lako ugostiti jer mogu da pojedem čak i sirov krompir, ali je nezgodno kad počnu da insistiraju. Okolina je ponekad nezgodna jer sa nipodaštavanjem gledaju na sve ovo, ali ja na ovaj način nikoga drugog ne ugrožavam. Moja porodica jede normalnu hranu - dodaje profesor.

Naponinje da nema nameru da se vraća na uobičajenu ishranu, jer ovako nema probleme sa čirom, a da je čak i alergijska kijavica koja ga je godinama mučila, nestala.

Aca uz sve ovo pije mnogo vode jer je to zahteva fizička aktivnost kojoj se svakodnvno posvećuje. Istrčao je preko 30 zvaničnih maratona i nebrojano mnogo polumaratona. Tvrdi da mu rezultat nije imperativ, ali je ipak među prvih 50 maratonaca u Srbiji.

- Ponosan sam što kao rekreativac mogu da istrčim ovoliko, polumaraton mogu da istrčim gotovo svakoga dana - uverava Aca.

Kaže da je puno puta trčao do Divljna ili Trema da poseti svoje učenike dok su na ekskurziji.

s Ovaj neobični profesor matamatike kaže da je šah još jedna od njegovih strasti. Predsednik je šahovskog kluba "Car Konstantin" koji je ušao u Srpsku ligu, a nedavno sa svojim prijateljima oformio i bend u kom svira gitaru i nada se ba će uskoro imati priliku da nastupi negde. 

- Malo je višečlanih porodica jer ljudi stalno čekaju da se poklope mnogi uslovi da bi zasnovali porodicu - dodaje svestrani profesor.

Na kraju Aca ističe da mu je porodica uvek na prvom mestu. On je otac tri sina i član udruženja "Devet Jugovića" čiji su članovi roditelji sa troje i više dece koji propagiraju rađanje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zivkovic

    20:10 // 18. 10. 2012.

    Samo napted

  • vladimir Petrovic

    17:01 // 18. 10. 2012.

    Jednom divan covek

  • theLab

    16:27 // 18. 10. 2012.

    a jel išao kod psihijatra skoro?

    • Ivan

      18:53 // 18. 10. 2012.

      Ne verujem, ali mislim da bi ti trebalo.

    • Perica

      10:24 // 19. 10. 2012.

      Govore li ti nesto ovi silni nalupani minusi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: