Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:21, 6. 2. 2012.

| Društvo

Svrljig: iz snega u porodilište

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Bager cisti sneg

Naporima zimskih službi na probijanju puta od snežnih nanosa do svrljiškog sela Grbavče, trudnica na vreme prebačena u porodilište gde je iste večeri rodila devojčicu.

Nove padavine i visok sneg otežavaju prilaz ka svim selima opštine Svrljig u kojoj je proglašena vanredna situacija. U selu Grbavče, jednom od 38 sela svrljiške opštine, autobuski saobraćaj obustavljen je već mesec dana, a prevoz se obavlja samo u slučaju preke potrebe i uglavnom terenskim vozilima.

Porodica Vučković iz Grbavča, obavestila je telefonom opštinski Štab za vanredne situacije da u svojoj porodici imaju trudnicu čiji porođaj očekuju svakog trenutka.

Čišćenje tog putnog pravca od snega i snežnih nanosa koji su na pojedinim mestima prelazili visinu od jednog metra postao je jedan od prioriteta zimskih službi.

Samo nekoliko časova nakon otklanjanja snežnih nanosa, trudnica je dobila porođajne bolove i bezbedno je prevezena u niško porodilište.

Magdalena i Dragiša iste večeri dobili su devojčicu, a Svrljig je postao bogatiji za još jednu sugrađanku, koja će uživati privilegije u vidu nedavno usvojenih opštinskih finansijskih pomoći za porodilje i novorođenčad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: