Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 3. 3. 2015.

| Društvo

Tajna sednica Upravnog odbora "Divljane"

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
divljana
Da li odmaralište dobija novog direktora? Foto: TOBP

U Gradskoj kući u Nišu je održana sednica na kojoj je, prema nepotvrđenim informacijama, razmatrana smena aktuelnog direktora Despota Despotovića. Novinaru Južnih vesti je bilo zabranjeno da uđe.

Da je sednica počela tačno u 14 sati Južnim vestima je potvrđeno na ulazu u Gradsku kuću, ali portir nije mogao da pusti novinara na sednicu, jer je iz sale u kojoj se održava sastanak stigla zabrana.

Rekli su "Ne". Šta da ti radim. Ne može, nikog od medija i nema - kratko je rekao portir nakon konsultacija sa šefovima.

Nezvanično saznajemo da je jedina tačka dnevnog reda razrešenje aktuelnog direktora Despota Despotovića i predlog za imenovanje novog.

Navodno je gradski većnik Nenad Gašević juče pozvao Despotovića i zatražio njegovu ostavku, a pošto direktor nije hteo da je da, za danas je zakazan Upravni odbor.

Međutim, ovu informaciju nismo uspeli da proverimo, jer se Gašević od juče ne javlja na telefon.


Nema tajnih sednica bez odluke većine

Kako kaže lokalni overenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Predrag Blagojević, sednice javnih preduzeća i ustanova ne smeju biti tajne.

- U startu sednica ne sme biti tajna. Ona može da bude zatvorena za javnost samo ako članovi tog tela to izglasaju, ali i tada mora da postoji razlog. U ovom slučaju stvarno ne vidim valjan razlog - kaže Blagojević. 

Međutim, u ovom slučaju novinaru nije pojašnjeno zbog čega ne može da prisustvuje sednici i da li je razlog odluka većine Upravnog odbora odmarališta "Divljana" ili je u pitanju nešto drugo.


Despotović već nudio ostavku

Despot Despotović je na čelu odmarališta u Divljani 5 i po godina. Došao je kao kadar Ujedinjenih regiona Srbije, a novi mandat zadužio je sredinom prošle godine, i to tako što je izabran na konkursu.

Ostavku je, kako je sam rekao, iz moralnih razloga ponudio još krajem 2013. godine, ali ona tada nije prihvaćena.

Poslednja grupa školske dece u Divljani je bila u proleće 2014. godine, a nedavno su u ovom odmaralištu boravili sportisti.

Zbog lošeg poslovanja račun ove ustanove je u blokadi, i to na 3,5 miliona dinara, a zaposleni platu nisu primili 11 meseci.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    19:17 // 3. 3. 2015.

    ne stavljam se ni na jednu stranu,ali i despotovic ima putera na glavi!duguje javnim preduzecima pare,za svoje kulturne avanture{knjizare,izdavacku kucu}.obidjite sajtove ojadjenih ljudi i preduzeca.

  • nislija

    17:25 // 3. 3. 2015.

    Pravda za Despotovića!!!!!

  • Kalča

    16:05 // 3. 3. 2015.

    Tajne sednice iza leđa javnosti su nas dovele do kaljuge i dna. Sa ovima na vlasti puzanje naroda po kaljuzi i dnu se nastavlja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: