Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 11. 2. 2011.

| Društvo

Trenkić podneo ostavku

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Srbobran Trenkić; arhivska fotografija

NIŠ - Dosadašnji direktor Kliničkog centra Srbobran Trenkić podneo je ostavku na tu funkciju, saznaju Južne vesti.

Prema rečima našeg sagovornika iz vrha Kliničkog centra, Trenkić (G17), kome je mandat istekao pre desetak dana, ostavku je jutros poslao Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja a cilj je da Vlada imenuje VD direktora, kako bi na to mesto mogao da bude postavljen dr Borislav Kamenov (G17).

Da i ta opcija postoji juče je nagovestio i Boško Ristić, predsednik Upravnog odbora Kliničkog centra.

- Danas je bilo pokušaja da se naloži Trenkiću da posle isteka mandata podnese ostavku, što je nezakonito. To je očito pokušaj da se na takav način imenuje novi vršilac dužnosti - rekao nam je juče Ristić.

Predsednik G17 plus i potpredsednik Vlade Srbije, Mlađan Dinkić, izjavio je sinoć u emisiji "Podatak plus" na niškoj TV5 da Vlada neće prihvatiti predlog Upravnog odbora Kliničkog centra da direktor bude Zoran Radovanović (SPS), već da će to ipak imenovati Kamenova.

- Radovanović neće biti direktor Kliničkog centra, biće Kamenov. Sačekajte i videćete, tako će biti - kategoričan je bio Dinkić.

Upravni odbor Kliničkog centra Niš odlučio je u utorak da za novog direktora predloži Zorana Radovanovića, kandidata SPS. Za njegov izbog glasala su 4 člana, 2 su podržala Srbobrana Trenkića (G17 plus), dok jedan nije glasao.

Niški G17 odmah je poručio da će od Vlade Srbije tražiti "da bude poštovan koalicioni dogovor prema kome to mesto pripada toj stranci".

Direktora Kliničkog centra imenuje Vlada Srbije na predlog Upravnog odbora ove ustanove, a Boško Ristić odbacio je mogućnost da Vlada imenuje drugu osobu.

- Vlada može samo da prihvati li ne prihvati predlog Upravnog odbora, ali ne može da imenuje drugog - kaže Ristić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Interes

    15:24 // 11. 2. 2011.

    Apsolutno se slazem G17 ili SPS ili DS direktor sustina je ista nijanse su u pitanju!!!

  • Lepi

    14:40 // 11. 2. 2011.

    INTERES!
    Da li mislis da druga strana SPS-DS nije isto tako alava ili su to stvarno progresivne strane naseg grada i drustva. Mislim da ko god zasedne , nema nam spasa.

  • Interes

    13:42 // 11. 2. 2011.

    Pa sta dobija Dinkic ! Ako bude njegov direktor on ce raspolagati novcem koji je namenjen ivesticijama u KC za ovu godinu(tu su planirane izgradnje nekih objekata i nabavke lekova a i aparata) a cifra nije nimalo zanemarljiva mislim da se krece oko milijardu dinara ako ne i vise!!!
    Ako ovaj deo oko izgradnje novih objekata u KC uvezes sa Direkcijom za izgradnju grada gde Dinkic takodje ima svog potrcka onda ti je jasna i veza i zelja i sprega i eventualna moguca korist!!! A o nabavkama lekova i aparata tj.opreme mislim da je iluzorno da ti se objasnjava to mozes i sam povezati (tenderi tenderi) !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: