Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 24. 9. 2010.

| Društvo

Turci ulažu u jug

Autor:D.K. i J.S.Izvor:Južne vesti
Regionalna privredna komora Leskovac

LESKOVAC – Turska privredna delegacija, koju je predvodio potpredsednik Industrijske komore Istambula Fikret Tanriverdi, posetila je Leskovac i u Regionalnoj privrednoj komori razgovarala o unapređenju privredne saradnje.

Goran Jović, predsednik Regionalne privredne komore istakao je da postoje mnoge oblasti za unapređenje privrednih odnosa Turske i Srbije.

Potpredsednik Industrijske komore Istambula Fikret Tanriverdi izrazio je spremnost za uspostavljanje dugoročne saradnje sa privrednicima Leskovca, Vranja i drugih sredina Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Republike Srbije.

U prvih sedam meseci ove godine obim spoljnotrgovinske razmene Srbije i Turske iznosio 159,7 miliona dolara. Srbija je izvezla robe u vrednosti 29,7 miliona, a uvezeno je iz Turske proizvode u vrednosti od 130 miliona dolara.

U istom periodu vrednost spoljtrgovinske razmene privrednika sa područja 13 opština dva okruga iznosi oko 3,6 miliona dolara. Iz Turske je uvezena roba vredna 3,2 a izvezeno raznih proizvoda u vrednosti od 376.000 dolara.

- Obim naše robne razmene sa Turskom je skroman i postoje uslovi da se takvo stanje promeni – ocena je Gorana Jovića, predsednika Regionalne privredne komore u Leskovcu.
 


Privrednici iz Turske posetili i Vranje

VRANJE - Privrednici iz Turske zainteresovani su za investiranje na jugu Srbije, rečeno je tokom posete turske privredne delagacije Vranju.

Delegacija Turske koju je predvodio potpredsednik Industrijske komore Istanbula Fikret Tanriverdi razgovarala je sa privrednicima sa juga Srbije. Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić predstavio je prisutnim turskim biznismenima privredne potencijale Vranja pozvavši ih da ulažu u Pčinjski okrug.

- Vranje je jedan od gradova u Srbiji koji je dobio sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, otvoreni smo za strana ulaganja sa bilo koje strane da dolaze ukoliko znače otvaranje novih radnih mesta i bolji život građana - istakao je gradonačelnik Vranja Stojčić.

On je naveo da grad Vranje posebno ima tradiciju u tekstilnoj i industriji obuće.

Potpredsednik Industrijske komore Istanbula Fikret Tanriverdi je rekao da poseta delegacije Industrijske komore Istanbula u kojoj se našao po jedan predstavnik iz svake grane industrije ima za cilj da zajedničku saradnju podigne na viši nivo.

- Došli smo da se upoznamo sa vama i da što pre zajednički počnemo da radimo, a vidim da u Vranju za to postoji plodno tle - rekao je Tanriverdi.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: