Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:23, 2. 12. 2014.

| Društvo

U Nišu svečano dočekani srpski mirovnjaci iz Libana

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
mirovnjaci
Nakon šest meseci u Libanu, ponovo u Srbiji; Foto:www.vs.rs

Četa od 130 vojnika 21. pešadijskog bataljona 2. brigade Kopnene vojske svečano je dočekana iz multinacionalne operacije u Libanu na niškom aerodromu "Konstantin Veliki", dok je istim avionom za Liban odletela druga grupa "plavih šlemova".

Srpske mirovnjake su osim rodbine, prijatelja i nekadašnjeg učesnika mirovne misije na Sinaju 1959. godine Živojina Dimića, dočekali i ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković i komandant Druge brigade brigadni general Marinko Pavlović. misija-liban2 Mirovnjake dočekao ministar odbrane; Foto:www.vs.rs

Ovo je druga jedinica ovog ranga koja je šest meseci provela u Libanu sa zadatkom da prate linije razgraničenja između Izraela i Libana i pomažu lokalnom stanovništvu.

Kako je objavljeno na sajtu Vojske Srbije, major Stevan Stefanović ističe da su utisci na povratku pomešani i da su svi srećni i ponosni što su kvalitetno i profesionalno izvršili sve zadatke.

Nostalgija je činila svoje, ali ona nije uticala na izvršenje zadataka, pošto smo mi vojnici profesionalci. U Libanu smo doživeli profesionalnu nadogradnju izvršavajući zadatke u specifičnom okruženju, u verskom, kulturološkom i političkom smislu. Odgovorili smo na najbolji mogući način i dostojno reprezentovali svoju državu i vojsku - rekao je major Stefanović, komandant kontingenta Vojske Srbije u Libanu.

misija-liban Druga grupa vojnika odletela za Liban; Foto:www.vs.rsDanas su sa niškog aerodroma u Liban odleteli pripadnici pešadijske čete Prve brigade Kopnene vojske gde će zameniti svoje kolege.

Račinajući njih, Srbija je, kako je na svečanom dočeku rekao ministar Gašić, prešla broj od 500 učesnika u mirovnim misijama. Dodao je da očekuje da će ih sledeće godine biti više od 650 čime će "Srbija postati značajan izvoznik bezbednosti u svetu".

Prema učešću u mirovnim operacijama, kako je Gašić rekao, Srbija zauzima 8. mesto. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • boddy

    22:06 // 2. 12. 2014.

    Svaka cast ovim momcima sto idu svuda gde ih salju, takav im je zapravo posao al je velika steta sto sto su ovi izdajnici na vlasti postali Nato sluge i ulizice

  • Luka

    20:59 // 2. 12. 2014.

    Ljudi idu zbog para,normalno ja ih razumem.Da Srbija moze da pošalje više ljude,sve bi bilo popunjeno....

  • Lik iz centar

    19:42 // 2. 12. 2014.

    bolje da tih 200ak mirovnjaka cuve granicu bezbednosti u KZB,da ne maltretiraju "sumokradice" miran narod,nego da cuvamo,neki "mir" po svetu,gde nam nije mesto!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: