Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 6. 2. 2012.

| Društvo

U Pirotu prohodni svi putevi

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
pirot
arhivska fotografija

Iako su svi putni prvci na teritoriji opštine Pirot prohodni i nema problema u snabdevanju sa grejanjem, ispoštovana je preporuka Vlade pa sve osnovne i srednje škole neće raditi do 10. februara.

Vladan Vasić, predsednik opštine, kaže da je krizni štab na zasedanju 5. februara konstatovao da nema razloga za proglašenje vanredne situacije, međutim pošto je je Vlada Republike Srbije to uradila na nivou države, ispoštovana je preporuka o obustavi nastave.

- U Pirotu situacija sigurno nije gora nego prošle nedelje. Najvažnije je da su putni pravci i do najudaljenijih sela prohodni i da svi korisnici Gradske toplane imaju normalno snabdevanje. Opštinsko veće je donelo odluku da se obustavi nastava jer je to preporuka i ministarstva. Predškolska ustanova ''Čika Jova Zmaj'' radi i svi vrtići u gradu su otvoreni, iako imam informaciju da je došlo manje dece - kaže Vasić.

Prema njegovim rečima, sneg nije iznenadio nadležne službe u Pirotu.

- Mi smo tokom januara potrošili oko 2 miliona dinara za rad zimskih službi. Pretpostavljam, posle najave meterologa, da će u februaru ova cifra biti veća. To su sredstva koja se već nalaze u budžetu. Jeste potrošeno više nego što je planirano, ali smo zato prethodnih godina za ovu namenu izdvajali manje sredstava. Ukoliko se vremenski uslovi tokom nedelje pogoršaju, videćemo da povećamo i mehanizaciju i ljudstvo koje radi na čišćenju - kaže Vasić.

Na teritoriji opštine Pirot za čišćenje ulica i puteva zadužene su ekipe Komunalca i Fonda za gradsko građevinsko zemljište. Direktor Fonda Miroslav Mančić kaže da  njihove ekipe prate situaciju na terenu.

- Kod udaljenih sela najveći problem zadaje nam vetar koji stvara velike namete, ali najvažnije je da saobraćaj nije u prekidu. Moram da kažem da se i takozvani ''kružni tok'' koji vodi do najbližih sela, koja ujedno imaju i najviše stanovnika, tretira na isti način kao i sve ulice u gradu i ljudi koji rade u gradu mogu nesmetano da putuju na posao - kaže Mančić.

I direktor Gradske toplane Radovan Nikolić kaže da se za sada grejanje odvija neometano za sve korisnike.

- Trenutno na zalihama imamo 205 tona mazuta. Za dva dana u Pirot stiže još 6 cisterni koje dobijamo iz robnih rezervi. To je količina koja je dovoljna za narednih 12 dana. Spremni smo i da ukoliko dođe do ekstremno niskih temperatura produžimo grejanje našim korisnicima. U školama koje ove nedelje neće raditi nećemo gasiti grejanje da ne bi došlo do kvara na instalacijama, ali ćemo smanjiti temperaturu - kaže Nikolić.

Tokom protekle nedelje radnici Parking servisa pomagali su prilikom raščišćavanja snega. Opštinsko veće je u međuvremenu donelo i odluku da se parking ne naplaćuje na parkiralištima koja nisu očišćena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: