Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:24, 12. 10. 2013.

| Društvo

USS: Vreme je da se radnici pobune!

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
ujedinjeni-sindikati-srbije.jpg

Aktivisti Ujedinjenih sindikata Srbije obeležili su Dan dostojanstvenog rada. Oni su se okupili u centru Niša gde su ukazali na loš položaj radnika u Srbiji i Nišu i pojavu takozvanih „nesigurnih poslova“ gde je ugrožen status zaposlenih.

Na štandu koji su postavili u centru Niša, anketu je popunilo više desetina zainteresovanih građana koji su iskazali svoje nezadovoljstvo.

- Dostojanstveni rad je pravo čoveka koje  je Ustavom garantovano. U Srbiji danas niko to pravo ne poštuje. Sindikati, koji prvi treba da stanu u zaštitu radnika i njihovog dostojanstva, ćute  i nemo posmatraju eksploataciju obespravljene radničke klase. Država nemo posmatra, a državnici, vlastodršci se sete radničke klase samo tokom izbornih kampanja - rekao je za Južne vesti predsednik regionalnog odbora Ujedinjenih sindikata Srbije Marko Milovanović.

On dalje navodi da je "neophodno je da se kaže svemu tome jedno veliko STOP!"

- Vreme je da se radnička klasa probudi i pobuni. Da zaštiti svoja prava i interese. Da se izbori za svoj dostojanstven rad. Plaćen, siguran posao je cilj, koji možemo i moramo da ostvarimo, a to jedino možemo ako se ujedinimo. Ujedinjeni Sindikati Srbije su jedini koji su nezavisni i samostalni. Ostali su itekako zavisni od poslodavaca, države i ostalih mentora. USS je spreman za borbu za dostajanstveni rad, za prava radnika - dodao je Marko Milovanović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dobrosav Mihajlović

    08:29 // 14. 10. 2013.

    Niški radnici i članovi Sindikata imaju više problema sa sindikalnim rukovodstvom. Miodrag Ranđelović, ne zadovoljava nijedan kriterijum, da bude na čelu SSSS Grada Niša.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: