Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 22. 2. 2012.

| Društvo

Ukinuta vanredna situacija u Svrljigu (video)

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
SVRLJIG -

Opštinski Štab ukinuo vanrednu situaciju na području opštine Svrljig. Pojačane pripreme za odbranu od poplava i klizišta.

Štab za vanredne situacije opštine Svrljig ukinuo je odluku donesenu 02. februara 2012. o uvođenju vanredne situacije, ali je istovremeno naložio nadležnima da se pojačaju pripreme i poveća budnost za odbranu od eventualnih poplava i klizišta.

- U ledenim danima, zahvaljujući maksimalnoj mobilnosti svih angažovanih službi na području naše opštine nismo imali ni jednu žrtvu. Blagovremenim i bezbednim transportom iz zavejanih područja, doprineli smo zajedno da zavejana svrljiška sela dobiju dve zdrave bebe i uspeli smo da zbrinemo sve bolesne i iznemogle u prihvatni centar u Svrljigu – kaže komandant Štaba i predsednik opštine Milija Miletić.

Miletić je posebno istakao dobru saradnju i nesebično zalaganje vatrogasno-spasilačke ekipe u Svrljigu koja je intervenisala u pedesetak slučajeva.

Nesumnjiva je i zasluga vođe ekipe za rasčišćavanje snežnih nanosa Igora Davidovića, direktora JKSP "Svrljig", koji je za 20 dana angažovanja u buldožerima i grejderima na terenu proveo više vremena nego u svom domu.

Na sednici Štaba istaknuto je i posebno zalaganje medicinskih ekipa, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, Javnih preduzeća, ali i novinara.

Ocena Štaba je da je bitka sa snegom uspešno završena i da je situacija normalizovana, ali da nema predaha i da se nastavlja mobilno stanje za odbranu od eventualnih poplava i klizišta.

Pomoć sa svih strana

Od Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Svrljig je dobio pet tona dizel goriva za građevinske mašine angažovane na rasčišćavanju snega, pakete sa hranom i ćebad, kao i pomoć nevladinih organizacija i velikih kompanija, pomoć Okružnog štaba u Nišu u vidu pojačane mehanizacije i spasilaca i od kompanije OMV novčane bonove u vrednosti od 500.000 dinara za gorivo.

Svrljig - VANREDNA SITUACIJA 2012 (MicroProduction)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • andrijana pavlovic

    13:24 // 5. 3. 2012.

    mnogo mije zalesno zbog surdulice i jos ko nema drva toje naj potrebo za ljude i hrana molicu se bogu da sto pre prodje zima svakog jutra cu se moliti volim te surdulico i volecu te zauvek nikad necu da te zaboravim volim vas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: