Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:30, 23. 9. 2009.

| Društvo

Univerzitet u Nišu bira rektora

Autor:Izvor:
Univerzitet u Nišu

Savet Univerziteta u Nišu odlučio je da pokrene izbore za novog rektora, a ceo postupak trajaće do 25. novembra.

Sadašnji rektor Radoslav Bubanj prethodno je optužio predsednika Saveta univerziteta Vlastimira Nikolića za opstrukciju, jer nije na vreme raspisao izbore.

Profesor Nikolić odgovara da je Savet potvrdio da opstrukcije nije bilo. Raniji izbori iz jula nisu uspeli jer nijedan kandidat nije osvojio većinu glasova u Savetu univerziteta.


Na izborima za rektora niškog Univerziteta, održanim 3. jula, profesori Radoslav Bubanj i Bratislav Milovanović osvojili su po 14 glasova članova Saveta univerziteta, što nije bilo dovoljno za izbor. Novi izbori do danas nisu zakazivani.


Predsednik Saveta univerziteta profesor Vlastimir Nikolić kaže da najpre Senat univerziteta, na sednici održanoj 6. jula, nije mogao da odluči o novim izborima, ali ni da rektor Bubanj nije imao volje za saradnju.


Savet univerziteta bio je podeljen i oko toga ko treba da obavlja funkciju rektora do okončanja izbora, a profesor Nikolić kaže da je Statut u tom pogledu precizan.

Fakulteti u sastavu niškog Univerziteta moći će da predlože kandidate do 20. oktobra.

Kandidati će svoje programe i predlog za prorektore braniti pred Senatom univerziteta između 15. i 20. novembra, kada će se izabrati i novi članovi Saveta, kaže profesor Nikolić.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: