Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 23. 9. 2010.

| Društvo

Utajili porez za 264 miliona

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
Okružni sud u Nišu; foto:okruznisudnis.rs

NIŠ – Protiv vlasnika niške Agencije za nekretnine "Kvadratur plus" P.D. i direktorke D.D. poreska policija podnela prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da su utajili porez i tako oštetili budžet Srbije za oko 264 miliona dinara.

Sumnja se da vlasnik agencije P.D. nije upisivao prodaju nekretnina od januara 2005. do aprila 2010. godine ukupne vrednosti više od 123 miliona dinara. Takođe, vlasnik agencije nije beležio ni avansne uplate za neizgrađene objekte u iznosu od oko 682 miliona dinara. Tako je izbegao obračun i uplatu PDV-a od oko 70 miliona dinara.

P.D. nije uplatio primljena novčana sredstva od oko 691 miliona dinara nije uplatio na tekući račun Agencije niti poseduje dokumentaciju da ih je iskoristio u poslovne svrhe. Sumnja se da je novac zadržao za sopstvene potrebe, a koja imaju tretman ostalih primanja na koja nije obračunat i plaćen porez na ostale prihode u iznosu oko 138,2 miliona dinara.

Takođe, od januara 2005. do decembra 2009, vlasnik agencije "Kvadratur plus" nije podneo poreske prijave za godišnji porez na dohodak građana, čime je izbegao da oko 55,5 miliona dinara.

Direktor agencije D.D. je pomogla vlasniku P.D. pri utaji poreza tako što je umesto njega potpisivala izjave i priznanice kao da je ona preuzimala novac, odnosno avanse od kupaca nepokretnosti i lažnim prikazivanjem u ugovorima kao da je ona investitor, odnosno prodavac stanova.

Prijavljeni su oštetili budžet Srbije za iznos 264.191.937 dinara, navedeno je u saopštenju poreske policije.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: