Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 18. 2. 2011.

| Društvo

Vodosistem "Barje" dobio probnu dozvolu za rad

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Komisija za tehnički pregled Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja odobrila je puštanje u tzv. probni rad Vodosistema „Barje“, koji bi trebalo da traje godinu dana.

Prema rečima Zorana Stojanovića, generalnog direktora JKP Vodovod, do sada, gotovo godinu dana trajalo je ispitivanje tehničke ispravnosti najvećeg vodosistema na jugu Srbije.

- Komisija je zauzela stav da predloži Ministarstvu da izda upotrebnu dozvolu da se voda, koja se proizvodi u fabrici vode u Gorini, inače dela Vodosistema „Barje“, može da uključi u mrežu – kaže Stojanović.

Gradnja Vodosistema „Barje“ počela je 1984. godine, a vrednost investicije je oko 80 miliona evra. Najveći deo obezbedila je Republika, a ostatak lokalna samoupra iz kredita poslovnih banaka budžeta grada.

- Voda je hemijski i bakteriološki ispravna i neprekidno radimo na dezinfekciji cevi u dužini od 17,5 kilometara, koje su dugo stajale, a naša je namera da voda sa Vodositema „Barje“ bude idealnog kvaliteta – pojašnjava Stojanović.

Fabrika vode za piće sa ovog vodosistema inače, obezbeđuje 840 litara vode u sekundi, a deo su akumulaciono jezero i dva velika rezervoara.

Zoran Stojanović ističe da će u narednom periodu najvažniji zadatak biti rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže, jer su obezbeđena povoljna sredstva, odnosno inostrani krediti u iznosu od tri milona evra. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: