Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:36, 25. 10. 2012.

| Društvo

Voz "Romantika" u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
naslovna.jpg
Voz "Romantika" u Svrljigu

Voz „Romantika“ danas je sa nemačkim turistima prošao kroz Svrljig i Svrljišku klisuru.

Ovaj muzejsko-turistički voz Železnice Srbije zadržao se danas u Svrljigu oko sat vremena, a nemački turisti, na njihov zahtev, tri puta za dva dana prošli su kroz Svrljišku klisuru u delu između sela Niševac i Palilula, beležeći kamerama i foto aparatima predele jedne od najlepših klisura u ovom delu Srbije.

Voz „Romantika" je juče prvi put iz Zaječara krenuo ka svrljiškoj Paliluli, da bi se potom opet vratio u Zaječar. „Romantika“ se danas, nakon još jednog prolaska kroz klisuru ka Svrljigu, ponovo vratila do Niševca, odakle je popodne produžila ka Nišu.

Fotografije i snimci, kao i utisci nemačkih turista o lepotama svrljiškog kraja i same klisure i više su nego pozitivni, a naglašavaju da svoja zapažanja prenose i svojim sunarodnicima kao preporuku da vide i dožive putovanje vozom „Romantika“ kroz Svrljišku klisuru.

dEJAN-sTOJANOVIC-romantika Dejan Stojanović, šef stanice u Svrljigu Juna ove godine „Romantika“ je prošla kroz klisuru sa švajcarskim turistima.

- Voz „Romantika“ najmanje dva puta godišnje prolazi kroz Svrljig sa turistima iz raznih zemalja i svi oni nose zaista pozitivne utiske, što dosta i utiče na ponovna putovanja drugih, ali ne retko i istih turista, ali i na samu prezentaciju prirodnih lepota Svrljiga – kaže Dejan Stojanović, šef železničke stanice u Svrljigu.

„Romantika“ je kao turistički koncept zaživela je 1996. godine sa ciljem da turistima pruži doživljaj vraćanja u prošlost i da im na putovanjima omogući autentično uživanje uz dim parne lokomotive.

Kompoziciju voza „Romantika“, koji je jedan od 3 muzejsko-turističkoh vozova Železnice Srbije, često čine muzejski vagoni iz tridesetih godina prošlog veka (prvi, drugi i treći razred, kao i vagon restoran) koji pružaju svu turističko-ugostiteljsku ponudu, a često se iznajmljuje i za snimanje raznih televizijskih spotova i filmova.
 


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bratislav Ilic

    13:24 // 26. 10. 2012.

    Turisticki voz Romantika, u Nisu je nepoznat osim poznavaocima. Rado bi isli i gradjani Nisa ako se to organizuje npr. vikendom, sa pristupacnom cenom.

  • Aca

    23:09 // 25. 10. 2012.

    http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/prezentacije/turisticki_voz_romantika.html

  • tomka

    19:47 // 25. 10. 2012.

    Daj Bože da su nadležne službe pokupile svo ono djubre , plastiku , kese po drvecu pre nego sto prolazi taj voz, ili je upravo to ono što su gledali....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: