Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 10. 5. 2013.

| Društvo

Za vikend se uklanjaju grafiti na Bubnju

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
bubanj-spomenik-2013-3.jpg
Spomenik na Bubnju 09.05.2013.

Ekipa Direkcije za izgradnju grada je na terenu i grafiti bi do ponedeljka trebalo da budu uklonjeni, potvrđeno je Južnim vestima u Direkciji.

Nakon pisanja Južnih vesti, ali i inicijative Mileta Ilića člana predsedništva SPS-a koji je juče položio vence na spomeniku streljanim Nišlijama, ekipe Direkcije su obišle Bubanj.

Kako objašnjava Igor Jovanić sekretar Okružnog odbora SPS-a, delegacija ove stranke tek juče je, prilikom polaganja venaca, uvidela da je spomenik išaran grafitima.

- Tada je profesor Ilić reagovao i pozvao institucije koje se bave time da što hitnije uklone neprimerene natpise. U ovom momentu se ljudi iz Direkcije za izgradnju grada nalaze gore na terenu, a uklanjanje grafita bi trebalo da krene sutra - objašnjava Jovanić.

Portparol Direkcije za izgradnju grada Dragan Videnović potvrđuje da se ekipe nalaze na Bubnju.

- Ekipe su sada gore. Za vikend će se krenuti sa radovima i do ponedeljka, utorka bi trebalo sve da bude očišćeno - rekao je Videnović.

Podsetimo, Južne vesti su još pre godinu dana ukazivale na ovaj problem. Nažalost, grafiti nisu uklonjeni. Tako je Niš poslednje dve godine Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom dočekao sa išaranim spomenikom koji predstavlja prkos i borbu za slobodu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: