Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 13. 11. 2010.

| Društvo

Zaposlenih nema na platnom spisku

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Leskovac, Dom zdravlja

LESKOVAC – U leskovačkom Domu zdravlja osamdesetak zaposlenih ne primaju zarade, jer ih nema na platnom spisku, saznaju Južne vesti u toj ustanovi.

Reč je o zdravstvenim radnicima koji su primljeni poslednjih godina po "partijskom ključu", ali za njih, bar za sada, nisu obezbeđena sredstva za isplatu zarada.

Na listi "nepoželjnih" je više poznatih lekara, a među njima se našlo i ime dr Gorana Cvetanovića, koji je do dolaska u Dom zdravlja bio, između ostlaog, gradonačelnik Leskovca.

Nezadovoljan ponašanjem aktuelnog rukovodstva Doma zdravlja, dr Cvetanović je poveo sudski spor, uz ocenu da je rešenje o prijemu u stalni radni odnos potpisao ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

U leskovačkom Domu zdravlja, gde je zaposleno više od 800 radnika, u teškom je položaju 150 radnika sa Odeljenja stomatologije jer dve godine primaju minimalne zarade.

Oni smatraju da je sadašnji način nagrađivanja rada po učinku nezakonit.

Poveli su i sudski spor, ali su razočarani u pravosudne istitucije koje njihov slučaj ne rešavaju, iako su takvi sporovi u nekim sredinama razrešeni u korist stomatologa i ostalog medicinskog osoblja, koje je po istom osnovu tužilo svoje kolektive.

Prema nezvaničnim i nepotpunim podacima, od 1. jula 2007. godine, odnosno od kada je Dom zdravlja postao samostalna zdravstvena ustanova i odvojio se od tadašnjeg Zdravstvenog centra, do stalnog posla došlo je 88 radnika, uglavnom lekara, a angažovano je "na određeno vreme" jos dvadesetak stručnjaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: