Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 7. 2. 2012.

| Društvo

Zavejan put do Kuline

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
kulina zavejani
arhivska fotografija

Više od 400  korisnika stepena teže i teške mentalne retardacije u Kulini kod Aleksinca ugroženo je jer put do ove ustanove nije prohodan već 48 sati.

Kako je u telefonskom razgovoru potvrdio direktor Kuline Goran Petković, poslednji put mašina za čišćenje snega prošla je još u juče u 18 sati. Ali, i tada je došla samo do naselja Kulina, od kog je Dom udaljen još 5 kilometara.

Zbog toga je veoma otežan dolazak oko 80 zaposlenih na posao, a potpuno nemoguć transport korisnika usluga ove ustanove do Kliničkog centra u Nišu.

- Već dva dana nam je onemogućeno da korisnike Centra transportujemo do Niša. Zbog toga smo otkazali i sve redovne preglede. Srećom, nije bilo vanrednih situacija, ali i da smo imali, ne bi mogli da bilo šta uradimo - kaže Petković.

Petković kaže da se niškom Preduzeću za puteve (PZP), koje je zaduženo za održavanje tog puta bezbroj puta obraćao, ali da osim obećanja ništa konkretno nije urađeno.

- Obećavaju "za pola sata", "za pola sata" i tako od pre 2 dana. Mi smo i preko našeg ministarstva zatražili pomoć i na njihovo urgiranje je i juče oko 18 sati prošla mašina, koja čak nije ni došla kod nas - kaže Petković.

Međutim, u PZP kažu da oni čiste samo regionalne puteve, u šta spada i put do sela Kulina, ali ne i do samog Doma, a da je taj deo puta u nadležnosti opštine Aleksinac.

- Meni su pre nekoliko sati u Štabu za vanredne situacije rekli da je aleksinački vodovod poslao kamion da očisti taj deo puta, od sela do Doma - rekao je novinaru Južnih vesti dežurni radnik u PZP.

Dom u Kulini je specijalna ustanova za odrasle osobe sa smetnjama u razvoju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: