Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

06:47, 2. 5. 2013.

| Društvo

Završen prolećni izviđački bivak

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Bivak-2
Foto: Marko Pekić

Izviđači niškog odreda “Mija Stanimirović”, održali su prolećni bivak u selu Grkinja nadomak Gadžinog Hana. U periodu od 27. do 30. aprila, oko sedamdesetak članova i prijatelja odreda našli su se u prirodi.

Osim što su učili o ishrani u prirodi, upustili se u avanturu spavanja pod otvorenim nebom, niški izviđači imali su dosta vremena da se pripreme za predstojeće orjentacione višeboje koji se tradicionalno održavaju na nivou grada i republike.

Program bivka bio je osmišljen tako da se izviđači koji su duže u odredu podsete i prenesu iskustva onima koji se sa izviđačkim svetom tek sreću.

Za razliku od prošle godine, kada samo bivak organizovali sa odredom „Đuka Dinić“, ove godine smo odlučili da se na neki način zadržimo na našoj internoj priči. Pokušavamo da od dece sa kojom radimo napravimo dobre ljude, spremne na različite životne situacije, u kojima se izviđačke veštine mogu primeniti. Kao načelnik, mogu da kažem da sam zadovoljan bivkom, terenom i vremenskim prilikama. Sve ostalo, druženje, gitara, pesma, anegdote, ostaće upamćeno kao nešto što će se godinama prepričavati - kaže Marko Pekić, načelnik ove akcije.

Bivak je završen u utorak prepodne kako bi izviđači imali vremena da predstojeće praznike provedu tamo gde su planirali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nastasja

    21:46 // 3. 5. 2013.

    Pa i Djukin bivak se zavrsio 29 aprila,pa nas niko nije zabelezio :P

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: