Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 4. 10. 2010.

| Društvo

Nadoknade zbog ujeda pasa

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Psi lutalice u Leskovcu

LESKOVAC – U poslednjih pet godina u leskovačkoj opštini, zbog ujeda pasa-lutalica, pokrenut je 481 sudski postupak – saznali smo u Javnom pravobranilaštvu.

Do sada je u 50 odsto slučajeva suđenje završeno, a prosečna materijalna nadoknada, koju je lokalna samouprava morala da plaća iz budžeta, iznosi oko 150 hiljada dinara.

Prema poslednjim sudskim odlukama, iznos nadoknada je prepolovljen, a u nekim slučajevima gotovo simboličan.

Ninoslav Cvetković, gradski javni pravobranilac ističe da se najčešće ta nadoknada kreće od 40 do 50 hiljada dinara za pretrpljeni strah i 30 do 40 hiljada dinara za nanetu bol.

Poslednjih meseci uočljivo je smanjenje tužbi zbog ujeda pasa lutalica.

Pasa lutalica i dalje ima u velikom broju, čak u centralnim gradskim ulicama. Akciju hvatanja zborinjava vodi posebna službe ovdašnjeg Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac".

- Leskovačko prihvatilište za pse lutalica prebukirano je, jer se u njemu nalazi 150 pasa, a kapacitet je 100 mesta – kaže Vladimir Cvetković, rukovodilac ZOO službe JKP "Komunalac".

Prihvatilište za pse ima tridesetak boksova i ono je "privremenog karaktera", jer će savremeno prihvatilište biti sagrađeno na deponiji "Željkovac", koja se nalazi nekoliko kilometara od grada.

Ranije su psi, posle izvesnog vremena, puštani iz prihvatilišta na ulicu, a od ove godine se daju na čuvanje svima koji zainteresovani da o njima brinu.

Oni se nude bez ikakve nadoknade, vakcinisani su i zdravi – saopštavaju u ZOO službi Javnog komunalnog preduzeca "Komunalac".
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: